Lea Toth'un "Duraklar" sergisi açıldı

Lea Toth'un "Duraklar" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Macar sanatçı Lea Toth'un "Duraklar" adlı kişisel sergisi, Macar Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.Kağıthane'de ziyarete açılan...

İSTANBUL (AA) - Macar sanatçı Lea Toth'un "Duraklar" adlı kişisel sergisi, Macar Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Kağıthane'de ziyarete açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Toth, 6 aylık çalışmasının ürünü olan sergide 15 eserinin yer aldığını söyledi.

Sanatçı Toth, ilk kişisel sergisine imza attığını kaydederek, "Daha önce birçok karma sergiye katıldım. Buradaki çalışmalarım iç dünyamı takip eden hislerimin izlerini taşıyor. Eserlerimde alışılmamış malzemeler kullanarak, kendimi ifade etmeye çalıştım." dedi.

Kullandığı çeşitli malzemelerle iki boyutlu bir resim tarzı ortaya çıkardığını dile getiren Toth, şöyle devam etti:

"Diğer sanat malzemeleri, ifade etmek istediğim şeyleri kısıtladığından dolayı ahşap, cam, akrilik boya, plastik gibi malzemeler kullanarak kendime has bir tarz geliştirmeye başladım. Serginin teması da yine kendi iç dünyamdaki gelişmelerden yola çıkan değişimlerin durakları. Serginin adı 'Duraklar' veya konumlar. Türkiye'de olmam, burada karşılaştığım tepkiler, davranışlar ve hisler de da bu sergide etkili oldu."

Lea Toth, 20 yıldır sanatla ilgili olduğunu ve eserlerinde farklı bir ekol geliştirmek istediğini belirterek, "Hayatım boyunca, yaratıcılık arzusu içinde oldum. Sanatsal olarak farklı şeyler yapmak istiyorum. İki boyutlu resim, fotoğraf veya üç boyutlu figürler ve nesneler yapıyorum." diye konuştu.

Üç yıldır Türkiye'de yaşadığını dile getiren genç sanatçı, ilk sergisini Türkiye'de açmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sergi, 15 Nisan'a kadar görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :