Le Trio Joubran'dan Guinness denemesi

Le Trio Joubran'dan Guinness denemesi

Meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak ve Guinnes Rekorlar Kitabı'na girme denemesi

RAMALLAH (AA) - Filistinli ud sanatçısı üç kardeşin oluşturduğu Le Trio Joubran grubu, meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak ve Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için 12 saat aralıksız ud çalmaya başladı.

"Ud'un Kralları" olarak tanınan Samir, Wissam ve Adnan kardeşler, udu bu sefer meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak ve Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla eline aldı.

Joubran grubu, Batı Şeria'daki Ramallah Kültür Sarayı'nda sabah 10.00'dan itibaren ud çalmaya başladı.

Grup üyesi Samir Joubran, düzenlediği basın toplantısında, "10 yıldan fazla süredir aralıksız uzun saatler süren böyle bir konser vermeyi düşünüyordum. Bugün burada yalnızca çalmak için değil, Filistin'de meme kanserinde erken teşhisin önemi konusunda bilinç kazandırmak için çalıyoruz." dedi.

Filistin Bankası, Ramallah'taki Dünya Merkezi, Gazze'deki Kızılay Komitesi işbirliğiyle başlatılan girişim kapsamında grup, meme kanseriyle alakalı çalışmalar yapan kurumlara bağış toplamayı hedefliyor.

Dünya Merkezi Müdürü Nefuz Meslemani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Genellikle meme kanseri konusunda bilinçlendirme kampanyaları yürütüyoruz. Ama bugün bu müzik ile yapılıyor. Sabah 10.00'da başlayan konserin akşam 22.00'da bitmesi bekleniyor. Bu sayede kanserle mücadelede için bağış toplamayı amaçlıyoruz." dedi.

Meslemani, "Filistin'de meme kanseri, ölüme neden olan kanserlerin başında geliyor. Kanser hastalarının yüzde 34'ü meme kanseri. Bugün en az 1 milyon dolar bağış toplayarak, bir mobil klinik satın alıp, test için tüm bölgelere ulaşmak istiyoruz. Erken teşhis konulduğunda yüzde 90 kurtulma imkanı var." diye konuştu.

Le Trio Joubran grubuna destek için Batı Şeria, Gazze ve İsrail'in çeşitli bölgelerinden yaklaşık 80 Filistinli ud sanatçısının da video konferans yöntemiyle konsere katılması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :