“Le Trio Joubran” Konya'da sahne aldı

“Le Trio Joubran” Konya'da sahne aldı

Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’yı teşriflerinin 791. yıldönümü etkinlikleri kapsamında mistik müzikte dünyaca ünlü Filistinli Le Trio Joubran grubu hayranlarıyla buluştu

 

Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hz. Mevlâna ve Ailesinin Konya'ya Gelişinin 791. Yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen Vuslat isimli tiyatro ve Filistinli Le Trio Joubran grubunun konseri yoğun ilgi gördü. Bu yıl Rumi Özel Tren seferiyle başlayan ve Çelebi ailesinin Mevlana Meydanı’nda karşılanmasıyla devam eden törenler kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Vuslat – Dinle Neyden isimli temsili karşılama tiyatrosu sergilendi.

OYUN İLGİ GÖRDÜ

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki oyuna Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Hazreti Mevlana’nın 22. Kuşaktan torunu Esin Çelebi ile Konya’dan, farklı şehirlerden ve dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenler, yazarlar, sanatçılar, gazeteciler, kültür insanları ve Mevlana dostları katıldı. Senaryosu, oyuncular performansı, ışık gösterileri ve müzikleri ile büyük ilgi gören oyunda Hazreti Mevlana ve ailesinin Belh’ten Konya’ya uzanan yolculukları ve Konya’daki heyecan yaşatıldı.

DÜNYACA ÜNLÜ FİLİSTİNLİ KARDEŞLER SAHNE ALDI

Etkinlikler kapsamında yine Selçuklu Kongre Merkezi’nde Filistinli kardeşlerden oluşan dünyaca ünlü Le Trio Joubran adlı müzik grubu hayranlarıyla buluştu. Dört nesildir devam eden "udi" geleneğine sahip bir ailenin Samir, Wissam ve Adnan adlı kardeşlerinden oluşan grubun performansı büyük ilgi gördü. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde grup hayranlarına adeta müzik ziyafeti sunarken aralarında “Masar”, “Asfar”, “Shajan”, “Safar” ve “Nawwar”ın da bulunduğu birçok parçayı seslendirdi. Grubun icra ettiği “Berivanım” şarkısına seyirciler de eşlik etti.

le-trio-joubran-3.jpg

le-trio-joubran-4.jpg

 

Etiketler :