Laz Ziya cinayeti anlattı   İZLE

Laz Ziya cinayeti anlattı İZLE

ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı, Lazkiye'de yakalandı. Tasalı, "Uyuşturucu kullanmıştım. Öldürdüğümü ertesi gün fark ettim" dedi

İstanbul'da 2 Şubat günü Cankurtaran'da surların içinde cesedi bulunan ABD'li turist Sarai Sierra'nın (33) katil zanlısı olarak aranan 'Laz Ziya' lakaplı Ziya Tasalı'nın Suriye'ye kaçtığı bilgisi üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından özel bir ekip kuruldu. Cuma günü şüphelinin Suriye'nin Lazkiye kentinde olduğu yönünde ihbar alındı. Bunun üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve istihbarat ekipleri zanlının yaşadığı Lazkiye'ye öncü birlik gönderdi. Bölgeye giden ilk ekip, zanlının çok sayıda Türk'ün bulunduğu Lazkiye'de bir pansiyonda kaldığını belirledi. Ekip şüpheliyi fark edilip operasyonu riske atmamak için birkaç saat takibe aldı. Zanlının her hareketi izlenerek kayda alındı.

DÜN TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Şüphelinin tek başına yaşadığı ve çok fazla kimseyle diyaloga girmediği görüldü. Hatay Emniyet Müdürlüğü zanlıyı yakalamak için düğmeye bastı. Cumartesi gece yarısından sonra Asayiş, İstihbarat ve Özel Harekât Timleri'nden oluşan 10 kişilik özel ekip Suriye'ye gitti. Özel ekip, muhaliflerin yardımıyla zanlıyı sabah 05.00'da Lazkiye'de kaldığı pansiyonda yakaladı. Tasalı, dün saat 12.30'da Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler ise yaptığı açıklamada Tasalı'nın dün sınırdan Türkiye'ye giriş yaparken yakalandığını açıkladı.

'UYUŞTURUCU KULLANDIM'

Tasalı, emniyetteki ilk sorgusunda cinayeti itiraf etti: "O gün uyuşturucu ve uçucu madde kullanmıştım. Beni tersleyip üzerime geldi. Bir sopayla kafasına vurdum. Gerisini hatırlamıyorum. Kadını öldürdüğümü ertesi sabah uyuşturucunun etkisi geçince üzerimdeki kanlardan anladım. Cesedi saklamak için üzerini kapattım. Bir süre Cankurtaran'da kaldım. Basında kadının kayıp olduğu çıkınca önce Karabük'e gittim. Hatay'dan bir arkadaşım aracılığı ile Suriye'ye geçtim." Üzerindeki askeri kamuflaj ve botla yakalanan Tasalı, sağlık kontrolü için Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülürken rahat tavırları dikkat çekti.

ÜSTÜNDE DNA'SI BULUNMUŞTU

 Foto ğraf çekimi için 8 Ocak'ta Türkiye'ye geldikten sonra 21 Ocak'ta ortadan kaybolan Sarai Sierra'nın 2 Şubat'ta Cankurtaran'da surların içinde cesedi bulunmuştu. Sierra'nın kafasına sert cisimle vurularak öldürüldüğü ortaya çıkmış, zanlı olarak Ziya Tasalı aranmaya başlamıştı. Tasalı'nın ailesinden alınan kan örnekleri ve DNA ile öldürülen Sierra'nın tırnak arasında bulunan doku örneklerinin uyuştuğu belirlenmişti. Tasalı'nin önce Karabük'e, oradar otobüsle Hatay'a geçtiği öne sürülmüştü.

Ziya Tasalı, dün akşam 20.50 sıralarında Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla İstanbul'a getirilerek Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da burada yaptığı açıklamada, İstanbul ve Hatay polisine teşekkür etti. Çapkın, "İğne ile kuyu kazarak çalıştılar. Zor ve uzun soluklu bir çalışmaydı. Uluslararası bir olaydı. İstanbul büyük bir metropol, olaylar olur, İstanbul polisi olayın peşini bırakmaz. Samatya olayında da bunu gördünüz'' dedi.

video-icerik-072.jpg

Etiketler :