Lavrov'un Türkiye ziyareti

Lavrov'un Türkiye ziyareti

Rusya Dışişleri Bakanlığı: - "(Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Beşinci Toplantısı) İki ülke bakanlarının katılacağı toplantının, Rusya ve Türkiye arasındaki iyi komşuluk ve ortaklık ilişkilerinin yeniden başlatılması ve geliştirilmesine gerçe

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Beşinci Toplantısı'nda, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel ve küresel konuların ele alınacağını bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yarın Antalya'da katılacağı Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Beşinci Toplantısı'na ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, Çavuşoğlu ve Lavrov'un görüşmede, ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel sorunları değerlendireceği belirtilerek, görüşmenin odağında Suriye'de başta olmak üzere terörle mücadeledeki iş birliği ve bu ülkedeki siyasi çözüm arayışları olacağı ifade edildi.

Görüşmede, Suriye'nin yanı sıra Ortadoğu, Kuzey Afrika, Ukrayna, Kafkasya ve Orta Asya'daki durum ile Kıbrıs konusunda görüş alışverişinde bulunulmasının beklendiği kaydedildi.

Türkiye ve Rusya arasındaki üst düzeyli temasların normalleşme sürecine ivme kazandırdığına dikkat çekilen açıklamada, "İki ülke bakanlarının katılacağı toplantının, Rusya ve Türkiye arasındaki iyi komşuluk ve ortaklık ilişkilerinin yeniden başlatılması ve geliştirilmesine gerçek bir katkı yapacağından eminiz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Çavuşoğlu ve Lavrov'un, Başbakan Binali Yıldırım'ın 6-7 Aralık'ta Rusya'ya yapacağı ziyaretin hazırlıklarını da görüşeceği belirtildi.

Görüşmede, Rusya'nın Türk ürünlerine uyguladığı tek taraflı kısıtlamaların "kaldırılması ya da yumuşatılması" ile iki ülke ekonomik ve ticari ilişkilerinde yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılması yollarının değerlendirileceği vurgulanan açıklamada ayrıca enerji, kültürel ve beşeri iş birliğinin de gündeme geleceği ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :