Lavrov ve Ayrault telefonda görüştü

Lavrov ve Ayrault telefonda görüştü

Görüşmede, Rusya-Fransa ilişkileri, Suriye ve Ukrayna konuları değerlendirildi

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault telefonda ikili ilişkiler, Ukrayna ve Suriye'yi görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ayrault görüşmede, Paris'in ikili ilişkiler ve uluslararası konularda Moskova ile iş birliğine kararlı olduğunu dile getirdi.

Lavrov da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Fransız basınına verdiği mülakatta ifade ettiği Paris'le iş birliği çizgisini teyit etti.

Görüşmede, Rusya-Fransa ikili ilişkilerinin yanı sıra Suriye krizi ve Ukrayna'daki son durumun değerlendirildiği belirtildi.

Moskova-Paris ilişkileri, Fransa'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunduğu Suriye'nin Halep kentinde çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesini öngören karar tasarısının Rusya tarafından veto edilmesinin ardından gerilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya'nın veto kararına tepki göstererek Putin'i 19 Ekim'de Paris'te ağırlayacak olmaktan pişmanlık duyduğunu üstü kapalı dile getirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Paris ziyaretini iptal etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :