Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkındaki dava

Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkındaki dava

Bir televizyon programında eski MHP İstanbul Milletvekili Akşener'e hakaret ettikleri iddiasıyla gazeteciler Erdoğan ve Barlas'ın yargılanmalarına başlandı

İSTANBUL (AA) - Gazeteciler Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, bir televizyon programında eski MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e hakaret ettikleri iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, sanıklar Cemil Barlas, Latif Erdoğan ve avukatları katıldı. Duruşmaya gelmeyen Akşener'i, avukatları temsil etti.

Savunma yapan Barlas, Meral Akşener'in geçmişte bir bakan ile bir gazetecinin yaptığı telefon görüşmesini ifşa ettiğini ileri sürerek, "Türk siyasetine kaset işini Akşener getirmiştir'' dedi. Barlas, hakaret kastının olmadığını savunarak, "Paralel örgütün ağzıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine konuştu. 'Tanıdığım, mücadele vermiş biri nasıl paralel örgütün kanalında böyle konuşur', 'Acaba kaseti mi var' dedim. 'Kaseti var' derken, cinsel içerikli kaset anlamında söylemedim" diye konuştu.

Sanık Latif Erdoğan da hakaret amacının olmadığını savundu. Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'in kendisine "Kemalettin Özdemir ile Meral Akşener’in kaseti var, istersen izleteyim" dediğini ileri sürerek, "Ben de bir Müslümanın böyle durumda iftira deyip geçeceğini söyledim ve kabul etmedim. Vakfa gelen birçok kişiye bu iddiayı sordum. Hepsi de duyulan bir konu dedi" ifadelerini kullandı.

Akşener’in avukatları, kaset iddiası konusunda bilgisi olduğu ileri sürülen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Kemalettin Özdemir’in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Mahkeme, Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesine konuyla ilgili talimat yazıp tanıkların ifadesinin alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosunca hazırlanan iddianamede, bir televizyon kanalında 11 Mayıs 2015'te yayınlanan programda katılımcı olarak bulunan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, Akşener hakkında birtakım iddialar içeren ifadeler kullandıkları belirtilmişti. Programın dökümüne de yer verilen iddianamede, Barlas'ın, Meral Akşener'in "bir kaseti olup olmadığı" sorusunu ortaya attığı, Erdoğan'ın da kaset iddiasını destekleyen açıklamalar yaptığı ifade edilmişti.

İddianamede, şikayetçi Akşener'in bu iddiaları yalanladığı ayrıca bu tarihe kadar böyle bir kasetin varlığının açıklığa kavuşmadığı da aktarılarak, şüphelilerin sözlerinin eleştiri sınırını aştığı savunulmuştu.

Şüphelilerin bu tür ifadelerinin şikayetçinin şeref ve haysiyetini zedelediği, şikayetçinin TBMM üyesi ve aktif siyasette yer alması sebebiyle tartışma konusu olduğu, görevinden dolayı hakaretin gerçekleştirildiği vurgulanan iddianamede, Erdoğan ve Barlas'ın, "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :