LASİD ve ETRMA'dan "Lastiğini Tanı" kampanyası

LASİD ve ETRMA'dan "Lastiğini Tanı" kampanyası

ETRMA desteğiyle başlatılan "Lastiğini Tanı" kampanyası, Türkiye’de Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği tarafından yürütülüyor

İSTANBUL (AA) - Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Derneği (ETRMA) desteğiyle başlatılan TyreAWARE "Lastiğini Tanı" kampanyası, Türkiye’de Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) tarafından yürütülüyor.

LASİD açıklamasına göre, ETRMA tarafından geliştirilen kampanya, satıcılar, yetkililer ve tüketiciler için lastik bakımı, depolama ve kullanım ömrü ile ilgili en iyi uygulamalar ve prosedürler hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

LASİD’in kurulduğu günden bu yana yürüttüğü bilgilendirme çalışmalarıyla da örtüşen bu yeni kampanyayla Avrupa’da ve Türkiye'de lastik bilincinin artırılması, yol güvenliği, yakıt verimliliği ve lastiklerin çevresel performansı üzerinde olumlu etkiler yaratılması hedefleniyor.


- Mikro sitede lastiğini tanı testi


Lastiğini Tanı kampanyası kapsamında, interaktif bir mikro site (www.tyreaware.org) kurularak ilgili materyaller bir araya getirildi ve Türkçe dahil 14 dile tercüme edildi. Ücretsiz indirilebilecek bilgilendirme broşürlerinin de yer aldığı mikro siteyi ziyaret edenler, TyreAWARE testine katılarak lastik bakımı hakkında bilgilerini ölçebilecek.


- "Lastikler daha emniyetli ve daha uzun ömürlü olacak"


Merkezi Brüksel’de bulunan ETRMA’nın Genel Sekreteri Fazilet Çınaralp, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, "Lastik, karmaşık ve yüksek teknolojiye sahip bir üründür ve aracı yola bağlayan tek unsurdur. Bu kampanya ile sağlanan bilgiler ve tavsiyeler takip edildiğinde lastikler daha emniyetli ve daha uzun ömürlü olacak, daha az yakıt tüketecek, daha az karbondioksit yayacak ve daha sessiz olacaktır." ifadelerini kullandı.

LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal da kampanya hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Birkaç yıldır www.lasid.com.tr sitemizde değerli kullanıcılara lastik hakkında iletmeye çalıştığımız bilgiler, ETRMA tarafından farklı bir formatta bilgilendirici olarak düzenlenmiş. Başarılı bir bilgilendirme, bilinçlendirme projesidir. Avrupa’da yürütülen bu projenin LASİD olarak bir parçası ve Türkiye ayağı olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizdeki sürücüler için de yararlı olacağını düşünüyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :