LASİD bayram öncesi sürücüleri uyardı

LASİD bayram öncesi sürücüleri uyardı

LASİD Genel Sekreteri Ünsal:

İSTANBUL (AA) - Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, sürücülerin, bayram tatili nedeniyle yola çıkmadan önce araçlarının lastiklerini kontrol etmesi tavsiyesinde bulundu.

Ünsal yaptığı yazılı açıklamada, lastiğin sürücüleri hem yola, hem hayata bağladığını belirterek, uygun ve doğru olmayan lastiğin kaza sebebi olduğunu ifade etti.

Sürücülerin, bayramda trafiğe çıkmadan önce mutlaka lastiklerinin hava ve diş derinliği kontrollerini yaptırması gerektiğini vurgulayan Ünsal, karayollarındaki araç sayısının 6 kat arttığı bayramlarda, güvenli sürüş için öncelikli şartın doğru seçilmiş ve güvenli bir lastik olduğuna işaret etti.

Bayram tatili nedeniyle yollara çıkacak sürücülere lastiklerin düzenli kontrolünün, aracın ve içindekilerin can simidi olduğunun altını çizen Ünsal, "Tatillerde yaşanan araç kazalarının en önemli sebeplerinden birisinin uygun olmayan ve kontrol edilmeyen lastikler olduğunu biliyoruz. Bayram tatili nedeniyle yollara çıkmadan önce lastiklerinizin ve stepnenizin havalarını ve diş derinliği kontrollerini mutlaka yaptırın, bayramınızı ve tatilinizi mutlu ve sağlıklı geçirin" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı