"Laleli Fashion Shopping Festival" 8 Eylül'de başlıyor

"Laleli Fashion Shopping Festival" 8 Eylül'de başlıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul'un en eski hazır giyim ve alışveriş merkezlerinden olan Laleli, 8-14 Eylül 2014'te "Laleli Fashion Shopping Festivali"ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.Laleli...

İSTANBUL (AA) - İstanbul'un en eski hazır giyim ve alışveriş merkezlerinden olan Laleli, 8-14 Eylül 2014'te "Laleli Fashion Shopping Festivali"ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Laleli Sanayici ve İş adamları Derneği (LASİAD) açıklamasına göre, ağırlıklı olarak yabancı müşterilere hitap eden Laleli bölgesinde yurt dışı pazarlarını güçlendirmek ve yeni pazarlara açılmak amacıyla düzenlenecek festivalde, mağaza ziyaretleri ve ikili görüşmelerin yanında defileler ve farklı aktiviteler de gerçekleştirilecek.

LASİAD ev sahipliğinde, bu yıl Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile koordineli olarak gerçekleştirilecek alışveriş festivali, Türkiye'de fuar organizasyonları dışında yapılan bir ticari organizasyon olması sebebiyle de dikkati çekiyor.

Türkiye'nin dış ticaret hacminin artmasına ve ülkeye direkt döviz rezervi girişi açısından da önem taşıyan "Laleli Fashion Shopping Festival"de mevcut pazarların yanında bu yıl Afrika ülkelerinden heyetler de ağırlanacak.

"Laleli Fashion Shopping Festival", 8 Eylül 2014'te, saat 12.00'de, devlet yöneticileri, yerel yöneticiler, iş adamları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açılacak. İstanbul'un en eski moda merkezlerinden olan Laleli, açık havada alışveriş festivaline dönüşecek ve festival kapsamında mağaza ziyaretleri, ikili görüşmelerle ihracata dayalı satışlar da ön planda olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı