Lalelerden "Şehitler Diyarı"nda görsel şölen

Lalelerden "Şehitler Diyarı"nda görsel şölen

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde baharla açan rengarenk laleler ve endemik çiçekler sarıçam ormanlarında görsel şölen sunuyor- Doğa fotoğrafçısı Burhan Özba:- "Sarıkamış bölgesi özellikle mayıs ayında çiçek florası açısından gerçekten çok zengindir"

KARS (AA) - Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde baharla açan rengarenk laleler ve endemik çiçekler sarıçam ormanlarında görsel şölen sunuyor.

"Şehitler diyarı" olarak bilinen ilçenin merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan 2500 rakımlı Keklik Vadisi, Sulu Dere ve Aşıt Tepe'de açan sarı ve kırmızı renkteki "dağ" ile ters lale türünden "Kaf" laleleri sarıçam ormanlarında renk cümbüşü oluşturdu.

Yaklaşık bir ay sürecek görsel şöleni takip eden doğasever ve fotoğrafçılar, açan güneşle çiçeklerin görsellerini çekmek için yöreye geliyor.

Doğa fotoğrafçısı Burhan Özba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın doğasının her mevsimde farklı güzellikler sergilediğini söyledi.

Özba, bahar aylarında doğadaki renk cümbüşünü fotoğraflamanın ayrı keyif verdiğini belirterek, "Sarıkamış bölgesi özellikle mayıs ayında çiçek florası açısından gerçekten çok zengindir. Şu anda kırmızı ve sarı dağ laleleri açmış durumda ve ikisi de aynı yerde mevcut. Ayrıca 'Kaf lalesi' dediğimiz ters laleler de burada açıp doğaya ayrı güzellik katıyor." diye konuştu.

Fotoğraf sanatçısı Turhan Koçaş da Sarıkamış'ta bahar ayında renk cümbüşünün yaşandığını ifade ederek, "Şimdi doğada bütün renklerin görülebildiği fotoğraf çekme zamanı, fotoğraf tutkunları bu fırsatı değerlendirmeli." dedi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :