Lale Kadınlar Topluluğu'ndan özel konser

Lale Kadınlar Topluluğu'ndan özel konser

Topluluğun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayasıyla vereceği konser, yarın Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel organize ettiği etkinlikte, Lale Kadınlar Topluluğu İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yarın gerçekleşecek konserde, Lale Kadınlar Topluluğu, Osmanlı döneminin önemli kadın bestekarlarından Dilhayat Kalfa’nın eserlerini seslendirecek.

Konserde ayrıca topluluk, Osmanlı dönemindeki Batılılaşma sürecinde sarayda veya İstanbul çevresinde eğitim almış kadınların hem Batı müziği hem de makam müziği eserlerini yorumlayacak.

Solist Sinem Özdemir ile kanunda Ş. Şehvar Beşiroğlu, tanburda Göknil Bişak Özdemir, ritimde Sibel Karaman, neyde Sühendan Çetin ve udda Gizem Sucu’nun yer aldığı Lale Kadınlar Topluluğu'na solist Hüseyin Tuncel, piyanist Mehru Ensari ve viyolonselist Yelda Özgen konuk sanatçı olarak eşlik edecek.

- Lale Kadınlar Topluluğu

İngiliz Müzikolog Rosaly Lambourn'ün önerisiyle 1990'da kurulan topluluk ilk konserlerini, Londra Üniversitesi dahil çeşitli üniversite ve müzelerde verdi.

Türkiye’deki ilk konserini Kadın Eserleri Kütüphanesi’nin açılışında veren topluluk, daha sonra çeşitli vesilelerle konser için Türkiye’de bulundu. Uzun bir süre konser çalışmalarına ara veren topluluk, 2015 yılında Hollanda Twensewele Müzesi’nin Kadınlar Sergisi’nin açılış konserini, Türkiye’yi müzik alanında Osmanlı döneminde temsil eden Dilhayat Kalfa'nın eserleri ile yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :