Ladikli Ahmet Hüdai anıldı

Ladikli Ahmet Hüdai anıldı

Konya’nın mana yıldızlarından Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Sarayönü Belediyesi ile birlikte Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerini Anma Programı düzenledi. Sarayönü İlçesi Ladik Çalıbağı Mevkii’nde düzenlenen programda, Ladikli Ahmet Hüdai’nin öğretilerinin genç nesle aktarılmasının gerekliliği vurgulandı. AK Parti Konya Milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir, Ziya Altunyaldız, Hüsnüye Erdoğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ile çok sayıda davetlinin katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda selamlama konuşması yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ladikli Ahmet Hüdai’yi anma programlarının, bundan sonraki yıllarda manasının güçlenerek devam etmesini temenni etti. Başkan Akyürek, “Burada hala yapmamız gereken bir kısım hizmetler var. Bu dönem inşallah onları yapmak nasip olur. Aynı zamanda Ladikli Ahmet Efendi’nin yol arkadaşı olan Zıvarıklı Ahmet Efendi adına da Altınekin ilçemizde yine bir kültür evi programladık. Onun da ruhunu şad etme, onun da yeni nesillere tanıtılması konusunda çalışma yürüteceğiz. Bu programı organize eden, katkı yapan bütün kurumu ve kuruluşlara, Sarayönü Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, İl Kültür Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Akyürek, konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek’in bir şiiriyle tamamladı. Programda Konya Müsemma Topluluğu’nun icra ettiği Tasavvuf Musikisinden örnekler, manevi havaya katkı sağladı.