"Laciverdî Sergi", sanatseverlerle buluşacak

"Laciverdî Sergi", sanatseverlerle buluşacak

Hat, tezhip ve minyatür sanatçılarının lacivert temalı eserlerinden oluşan "Laciverdî Sergi", İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Sergi Salonu'nda 8 Mart'ta açılacak

İSTANBUL (AA) - Hat, tezhip ve minyatür sanatçıları, lacivert temalı eserleriyle 8 Mart'ta İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Sergi Salonu'nda açılacak "Laciverdî Sergi"de bir araya gelecek.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, geleneksel sanatların usta isimleri Hüsrev Subaşı, Ali Toy, Mustafa Nasuhi Çelebi, Betül Bilgin ve Davut Bektaş ile birlikte genç sanatçılar Nihal Aracı ve Hilal Arpacıoğlu, kitap süsleme sanatlarında önemli bir yer tutan laciverdi kullanarak hazırladıkları eserlerle "Laciverdî Sergi"de yer alacak.

Hat, tezhip ve minyatür sanatının eğitim geleneklerinin eşliğinde modern açılımlarla oluşturulan sergi, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Sergi Salonu'nda 8 Mart'ta açılacak.

Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde hocalık görevlerini ifa eden 7 ismin 30 eserle yer alacağı "Laciverdî Sergi", 30 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Geleneksel sanatlardan hat, tezhip ve minyatürün ana maddesi altını en güzel gösteren renk olan lacivert, özellikle 16. yüzyıl klasik devrinin en önemli rengi oldu. Sonsuzluk, gece ve verimliliği simgeleyen lacivert, sanatın yanında edebiyatta da gece tasvirlerinde sıkça kullanıldı. Günümüz sanatçılarının da sıklıkla kullandığı renklerden biri olan lacivert, serginin ana temasını oluşturuyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :