KYK yurtlarındaki öğrenciler için fidan dikiliyor

KYK yurtlarındaki öğrenciler için fidan dikiliyor

Orman Genel Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu arasındaki protokol kapsamında, geçen yıl 81 ilde oluşturulan KYK ormanlarına bu yılki öğrenciler için 212 bin yeni fidan dikilecek

ANKARA (AA) - Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) arasındaki protokol kapsamında geçen yıl 81 ilde oluşturulan KYK ormanlarına bu yılki öğrenciler için yeni fidanlar eklenecek.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl KYK'ye bağlı yurtlara yeni kaydolan öğrenciler için "Her KYK'lı Bir Fidan" sloganıyla fidan dikim etkinliği düzenleniyor.

Etkinlik kapsamında geçen yıl 550 bin fidan diken KYK yurtlarında kalan öğrenciler, 3 Aralık Pazar günü 81 ilde 212 bin 232 fidanı daha toprakla buluşturacak. Dikilen fidanların üzerindeki kurdelelerin bazılarında öğrencilerin bazılarında da şehitlerin isimleri yer alacak.

Gençlere ağaç ve orman sevgisinin kazandırılması ve gelecek nesillere yaşanabilir, daha yeşil bir dünya bırakılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, her yıl KYK yurtlarına yeni kaydolan öğrenci kadar fidan toprakla buluşuyor. Yurt bahçelerine de ceviz, badem, dut gibi meyve ağaçları dikiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :