KYK Yurtları Nasıl Kapatıldı? Ne Olacaklar?

KYK Yurtları Nasıl Kapatıldı? Ne Olacaklar?

KYK Selçuk Erkek Öğrenci Yurdu ve KYK Mevlana Kız Öğrenci Yurdu’nun “Çürük” raporuyla kapatıldığı öğrenilirken, raporun ne zaman, nasıl verildiği ve güvenilirliği ile binaların akıbetinin ne olacağı merak ediliyor

 

100 bini aşkın üniversite öğrencisi bulunan Konya’da özellikle 17-25 Aralık operasyonlarından sonra Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü (KYK)’ya bağlı bazı yurt binaları ‘Çürük Raporu’ verilerek kapatıldı. Kapatılan yurtlar arasında Musalla Bağları Mahallesi Belh Caddesi üzerindeki KYK Selçuk Erkek Yurdu ve Fatih Mahallesindeki KYK Mevlana Kız Öğrenci Yurdu da bulunuyor. 3 yıldan beri hiçbir hareketliliğin olmadığı binalar adeta hayalet binalara dönüşmüş durumda. Her iki yurt binasıyla ilgili çürük raporlarının Konya’daki bir üniversitenin İnşaat Fakültesi’nden verildiği olduğu öğrenilirken bunun hangi üniversite olduğu bilgisine ise ulaşılamadı.  

meram-kiz-ogreci-yurdu--(6).jpg

KYK Mevlana Kız Öğrenci Yurdu Bahçesindeki hurdaya dönmüş eşyalar 

BİNA ATIL, EŞYALAR HURDA

2014 yılında kapatılan KYK Mevlana Kız Öğrenci Yurdu binası halen atıl durumda bulunuyor. Yurt binasının bahçesinde ise öğrencilerin kullandığı elbise dolapları ve ranzalar öylece dışarıda durması adeta hurdalığı andırıyor. Kullanılmayan yurt binasında vardiyalı olarak güvenlik görevlileri tarafından korunması da sağlanıyor. Mahalleli tarafından eleştirilere konu olan binanın, yeniden faaliyete geçmesi ve atıl durumdan kurtarılması bekleniliyor.  Belh Caddesi üzerindeki KYK Selçuk Erkek Yurdu’nda da durum hiç farklı değil. Bu binada da eşyaların bir kısmı bahçede dururken bir kısmı da hurdaya dönmeye mahkûm halde bekletiliyor. Bu binanın da korunması için bir güvenlik görevlisi gözetmenlik yapıyor.

ozel-berrak-ogrenci-yurdu--(4).jpg

15 Temmuz Hain Darbe Girişiminden sonra kapatılan Özel öğrenci yurdunun, konuta dönüşme çalışmas 

BÖLGEDE FETÖ YURTLARI DA VARDI

Edinilen bilgilere göre Fatih-Işıklar Mahallesi çevresinde FETÖ mensupları tarafından işletilen bazı özel yurtlar da bulunuyordu. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra kapatılan FETÖ’ye ait Özel Berrak Kız Öğrenci Yurdu, kapatılan KYK Mevlana Kız Öğrenci Yurdu’na yakın bölgede yer alıyordu. Mahalle sakinlerinin belirttiğine göre KYK yurt binalarının çevresinde ‘Işık Evleri’ olarak tabir edilen FETÖ’ye ait çok sayıda ev bulunuyordu. Öte yandan FETÖ’cülerin işlettiği KHK ile kapatılan Özel Berrak Kız Öğrenci Yurdu binasının yeniden yurt olması için bina sahibinin başvuruda bulunduğu, ancak ruhsat alamayınca binayı konuta dönüştürme kararı aldığı öğrenildi.

ÇÜRÜK RAPORU SAĞLAM MI?

FETÖ’nün 15 Temmuz öncesi en önemli faaliyet alanları arasında olduğu düşünülünce,

devlete ait bu yurt binalarının kapatılmasına neden olan çürük raporlarının ne zaman, nasıl verildiği ve raporun güvenli olup olmadığı noktasında kamuoyunun aydınlatılması, halkın bilgilendirilmesi zarureti ortaya çıkıyor… Milletin paralarıyla yapılmış dev binaların ve bahçedeki eşyaların akıbetlerinin ne olacağı da cevap bekleyen sorular arasındaki yerini alıyor…

Servet R. Çolak-Memleket

kyk-erkek-ogrenci-yurdu--(4).jpg

2014 yılıda kapatılan KYK Selçuk Erkek Öğrenci Yurdu 

 

meram-kiz-ogreci-yurdu--(5).jpg

2014 Yılında kapatılan KYK Mevlana Kız Öğrenci Yurdu