"KYK Gençleri Kortta" projesi Ağrı'da başladı

"KYK Gençleri Kortta" projesi Ağrı'da başladı

- Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş:"Bu projeyle üniversitelerdeki binlerce gencimiz tenis öğrenecek, gittikleri yerlerde tenis anlatıp öğretecekler. Türkiye Tenis Federasyonu olarak tüm kurullarımızla bu projeyi önemsiyoruz"

AĞRI (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü ve Türkiye Tenis Federasyonu arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında başlatılan "KYK gençleri kortta" tenis projesi, pilot il seçilen Ağrı'da başladı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde (AİÇÜ) düzenlenen proje tanıtım programına katılan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, gençlerle sohbet edip tenis oynadı.

Durmuş, burada yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun talimatıyla başladıkları projenin, tenisin ülke çapına yayılması için büyük önem taşıdığını belirtti.

Ağrı, Ankara, Erzincan, Gaziantep, Karabük, Malatya, Manisa, Mersin, Rize ve Sivas'ta pilot çalışma olarak kız ve erkek yurtlarında tenis kursları açtıklarını aktaran Durmuş, kurslar sonucunda pilot iller arasında tenis turnuvaları düzenleneceğini söyledi.

Durmuş, üniversite çağında tenisle tanışan gençlerin geleceğin tenisçi velileri olacağını vurgulayarak, "Bu projeyle üniversitelerdeki binlerce gencimiz tenis öğrenecek, gittikleri yerlerde tenis anlatıp öğretecekler. Türkiye Tenis Federasyonu olarak tüm kurullarımızla bu projeyi önemsiyoruz." diye konuştu.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan 32'si kız 64 öğrencinin yanı sıra yurt genelindeki KYK'larda kalan öğrencilerin tenis sporu ile tanıştırılması amaçlanan proje kapsamında bir ay sürecek tenis kursları açılacak.

Üniversitelerin tenis kortlarında gerçekleştirilecek kurslar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tenis antrenörlerince hafta sonları verilecek.

Yurtlarda kalan gençlerin ders dışı zamanlarını olumlu değerlendirmesi amaçlanan proje ile gençlere tenis sporunun sevdirilmesi, gençler arasında spor kültürünün yaygınlaştırılması ve spor aracılığıyla gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması hedefleniyor.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :