KYB'den PKK'ya kınama

KYB'den PKK'ya kınama

KYB, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına saldıran terör örgütü PKK'yı kınadı

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına saldıran terör örgütü PKK'yı kınadığını duyurdu.  

KYB Politbüro Sözcüsü İmad Ahmet tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Boru hattının patlatılmasını kınıyoruz. Bu doğru bir eylem değildir. Halkın rızkına ve ekonominin kaynağına yönelik saldırılar tekrarlanmamalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Tüm tarafların halkın çıkarlarını öncelemesi istenen açıklamada, "Halkın rızkı, taraflar arasındaki rekabetin bir parçası olamaz. Vatandaşların menfaati herkes tarafından dikkate alınmalıdır" denildi.

Bu arada bölgenin dördüncü büyük partisi İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Ahmet de yaptığı açıklamada, boru hattına yapılan saldırı nedeniyle PKK'yı kınadıklarını belirterek, "Bu gelişmelerden ciddi endişe duyuyoruz. Çünkü bu saldırı Kürdistan bölgesinin ekonomisine ciddi zararlar veriyor. Ekonomiz kriz içindeyiz, PKK'nın bu eylemleri kabul edilemez" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı