Kvirikaşvili-Aliyev görüşmesi

Kvirikaşvili-Aliyev görüşmesi

BAKÜ (AA) - Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.Azerbaycan...

BAKÜ (AA) - Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Azerbaycan ve Gürcistan'ın çok iyi iş birliği içerisinde olduğunu, ticaret hacminin arttığını söyledi. Azerbaycan'ın Gürcistan'a yatırım yapan ülkeler arasında birinci sırada bulunmasından memnuniyet duyduğunu vurgulayan Aliyev, iki ülkenin çok önemli küresel projelere imza attığını belirtti.

Aliyev, "Geçen sene Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılışını yaptık. Bu yıl da Güney Gaz Koridoru'nun, TANAP projesinin tamamlanmasıyla iş birliğimiz daha da büyüyecek. İş birliğimiz bölgesel düzeyden çıkarak küresel düzeye yükseliyor. Tüm bu başarılı adımların temelinde dostluk ve kardeşliğimiz duruyor." dedi.

Azerbaycan ve Gürcistan'ın stratejik müttefik olduğunu söyleyen Kvirikaşvili de ticari ilişkilerin yükselen çizgide seyretmesinden memnun olduklarını vurguladı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve Güney Gaz Koridoru'nun öneminden bahseden Kvirikaşvili, "Azerbaycan doğalgazı TANAP ve TAP hatlarıyla Avrupa'ya iletilecek. Bu projeler hem ekonomik hem de jeopolitik açıdan çok önemlidir." şeklinde konuştu.

Kvirikaşvili, temasları kapsamında merhum Cumhrubaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ve Bakü Şehitler Hıyabanı'nı da ziyaret etti.

Kvirikaşvili-Aliyev görüşmesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :