KUZU'yu izleyin keyfiniz yerine gelsin!

KUZU'yu izleyin keyfiniz yerine gelsin!

Hülya Avşar, Belçim Bilgin, Ezgi Mola, Özge Özpirinçci, Vildan Atasever Kuzu filmi hakkında olumlu notlar verdi...

Sinemaseverlerin büyük merakla beklediği ünlü yönetmen Kutluğ Ataman'ın yönettiği 'Kuzu' filmi gösterime girdi. Ataman'ın 21 yıllık sinema kariyerinin beşinci filmi olan 'Kuzu'da başrolleri Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan, Sıla Lara Cantürk ve Nursel Köse paylaştı. Küçük bir çocuğun babası tarafından kurban edileceğini sanması üzerine gelişen olayları hikâye edinen film Türkiye'de ve yurtdışında toplam 11 ödül kazandı. Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film' dahil 5 ödül alan 'Kuzu', Berlin Film Festivali'nden de 'Uluslararası Sanat ve Deneme Sineması Konfederasyonu (CICAE) Özel Ödülü' ile döndü. Kutluğ Ataman'ın yazıp yönettiği, 26 Aralık'ta gösterime girmesi planlanan "Kuzu" filminin vizyon tarihi, yönetmen Ataman'ın annesinin ani ölümü nedeniyle ertelenmişti.

> KUZU FİLMİNİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

FİLMİN KONUSU: Doğu Anadolu'da bir köyde yaşayan 27 yaşındaki Medine, beş yaşındaki oğlu Mert'in sünneti şerefine vereceği yemek için kuzu kesmek zorundadır. Ne var ki gerekli olan parayı bir türlü denkleştiremez. Bütün aile bir olup çalışması gerektiğini söyleyen Medine'nin bu halleri kocası İsmail'i endişelendirmektedir. Mert'in ablası Vicdan ise tüm ilginin Mert'e geçmiş olmasından dolayı kıskançlık nöbetleri geçirirken, Mert'i eğer kuzu bulamazlarsa kendini kurban edeceklerine inandırır. Öte yandan İsmail mezbahada bir iş bulur ve parayı denkleştirme umudu doğar. Ancak İsmail'in arkadaşları tarafından baştan çıkarılması işleri zorlaştırır. İsmail'in güçsüzlüğü, Medine'nin ısrarları ve Mert'in hayalleri aynı şeyi işaret etmektedir, ancak sonunda Medine'nin hiç de tahmin etmedikleri bir yerden yardım istemesi gerekecektir.

ÜNLÜLER NE DEDİ?

Birbirinden ünlü  isimler, yılın en keyifli yerli yapımlarından biri olan Kuzu’yu yere göğe sığdıramadı. Hülya Avşar, Belçim Bilgin, Ezgi Mola, Özge Özpirinçci, Vildan Atasever gibi birçok ünlü, beyazperdede Jurrasic World’ün dinazorlarının karşısına çıkan Kuzu’yu yalnız bırakmadı. Hülya Avşar, film için “Keyfiniz yerine gelsin istiyorsanız Kuzu’yu izleyin” derken, Ezgi Mola ise Kuzu’yu ‘Şahane’ olarak tanımladı. Başrollerini Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Nursel Köse, Sıla Lara Cantürk ve Mert Taştan’ın paylaştığı film bol kahkaha vaad ediyor. 

> KUZU FİLMİNİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN