Kuzey Kore’den ABD’ye şok! Köpek künyesi verdiler…

Kuzey Kore’den ABD’ye şok! Köpek künyesi verdiler…

Kuzey Kore'nin iade ettiği asker kalıntılarından yalnızca bir köpek künyesi çıktı.

Kuzey Kore'nin, ABD'ye iade ettiği, 1950-1953  yıllarındaki Kore Savaşı sırasında ölen Amerikan askerlerinin kalıntılarından  yalnızca birinde künye olduğu bildirildi. Bu da savaşta ölen bir köpeğe ait.

Kuzey Kore, geçen hafta Kore Savaşı'nda hayatını kaybeden 55 canlıya ait kalıntıları ABD’ye vermişti. 55 kutuyu teslim alan ABD’li yetkililer, bunların içeriği hakkında da bilgi bekliyordu. Ancak kutuların yalnızca birinde, kalıntıların bir köpeğe ait olduğunu yazan künye çıktı. Diğer kemiklerin kime ait olduğu araştırılacak.

Kore Savaşı'nda ölen askerlerin kalıntıları, kimlik tespiti için Hawaii'deki bir askeri laboratuarda incelenecek. İncelemeler aylar sürebilir.

Türkiye de savaşmıştı

Kalıntıları verilen askerlerin, ABD dışında savaşa katılan 16 ülkeden de olabileceği bildirildi. Türkiye de Kore Savaşı’nda ABD’nin yanında yer almıştı.

Güney Kore’de anma töreni

Diğer yandan Güney Kore'deki Birleşmiş Milletler Komutanlığında (UNC),  kalıntıları iade edilen askerler için anma töreni düzenlendi.

ABD, geçen ay, Kore Savaşı sırasında ölen askerlerinin kalıntılarının ülkeye iadesi için Kuzey Kore sınırına tabutlar göndermişti.

Kore Savaşı'nın ateşkes imzalanarak durdurulmasının 65. yıl dönümünde hayatını kaybeden askerlerin kalıntıları, 27 Temmuz'da, Kuzey Kore'nin Wonsan şehrindeki Kalma Havaalanı'dan C-17 Globemaster tipi Amerikan askeri kargo  uçağıyla Güney Kore'deki ABD'ye ait Osan Hava Üssü'ne götürülmüştü.