Kuyumcular, taksitli altın satışını bekliyor

Kuyumcular, taksitli altın satışını bekliyor

Adapazarı Kuyumcular Odası Başkanı Tenekeci:

SAKARYA (AA) - Adapazarı Kuyumcular Odası Başkanı Hakan Tenekeci, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı'nda kuyum sektörüne 4 veya 6 taksit imkanı getirilmesinin yeniden gündeme gelmesinin halk ve kuyumcular açısından avantaj olduğunu söyledi. 

Tenekeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) altında taksit sınırlamasını 1 Şubat itibarıyla kaldırdığını anımsattı. 

Kuyumcu ve vatandaşların bu duruma tepki gösterdiğini aktaran Tenekeci, işlerinin büyük oranda etkilendiğini kaydetti.

Tenekeci, market alışverişlerinin bile taksitle yapıldığını ileri sürerek, "Halkımız taksitli alışverişe çok alıştı. Bu da altına çok büyük yansıma yaptı. İşte düğün alışverişi, Sevgililer ve Anneler Günü olsun, herkes taksitli alışverişi tercih ediyordu. Birden kalkınca sektörümüzü çok etkiledi" şeklinde konuştu. 

"Tekrar gündeme gelmesi, halk ve kuyumcular açısından avantaj" diyen Tenekeci, "Burada olumsuz durum şu; bu olayı art niyetli kullanan halkımız ve bazen buna da ışık tutan kuyumcularımız var. Bu arkadaşlarımızın bu konuda özen göstermeleri gerekiyor. Ürün satışında bunu taksitlendirmek doğru olanı. Halkımızdan 'altın olarak değil de paraya çevirmek istiyorum' şeklinde istekler geliyor. Bunlarda düzenlemeye gidilmesi lazım" ifadesini kullandı. 

Tenekeci, has, çeyrek ve yarım altın gibi çeşitli ürünlerde taksitlendirme yapılmasının bazı art niyetlilerin işine yaradığına dikkati çekerek, bunun sektörü karaladığını, onun dışında taslağın sektöre artı katkı sağlayacağını savundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı