Kuyumcular, ‘Bir’ olmak istiyor!

Kuyumcular, ‘Bir’ olmak istiyor!

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Karagöz, “Türkiye’deki tüm kuyumcuların tek çatı altında toplaması için hazırlanan ‘Taslak Metni’ni meclise sunacağız” dedi.

Türkiye Kuyumcular Birliği oluşturulması için geçtiğimiz ay Trabzon’da Türkiye’deki kuyumcu dernek başkanları toplanarak taslak metni hazırladı. Metinde yer alan maddelerin Türkiye’nin ekonomisi ve kuyumculuk sektörüne canlılık getireceğini ifade eden Karagöz,  Türkiye’deki tüm kuyumcuların hem fikir olarak toplandığını dile getirdi. Uzun yıllar Türkiye Kuyumcular Birliğinin kurulması için dernek başkanlarını uğraşlar gösterdiğini vurgulayan Karagöz, “Bu taslak metnini oluşturmak için kuyumcular olarak 10 yıldır mücadele veriliyor. Her yıl farklı illerde görüşülen taslak metninde kuyumcuların sorunlarına eklemeler yapılıyor. 2 sene önce İzmir’de bir toplantı gerçekleştirildi. Daha sonra Antalya ve son olarak Trabzon da bir seminer gerçekleştirdik. Taslak metni üzerinde bütün kuyumcular birliği ortak fikirde sonuçlara vardı. Bundan sonraki çalışmalarda hız kesmeden devam edecek. son günlerde oluşan sorunlarda incelenip ele alınarak Kuyumcular Birliği Taslak metnine ekleme yapacağız” şeklinde konuştu.

“MECLİSE SUNACAĞIZ”

Türkiye’deki kuyumcular dernek başkanları bir araya geldikleri seminerlerde, ortak kararlar aldı. Alınan kararlar içersinde Kuyumcular birliği komisyon heyeti oluşturularak, hazırlanan taslak metninin Meclise sunulması amaçlanıyor. Hazırlanan Türkiye Kuyumcular Birliği taslak metni, kuyumcular arasından belirlenen heyetle birlikte meclis gündemine gelmeyi bekliyor. 2017 yılında Bursa’da yapılacak seminerden umutlu oldukların söyleyen İsmail Karagöz, “Bu metin bittikten sonra meclise sunacak heyete taslak metnini yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu heyeti oluşturacak Türkiye’de 7 tane dernek başkanı siyasi olarak bir komisyon oluşturacak. 2017 seminerini Bursa’da yapacağız ve son taslak metnini karar kılıp 7 dernek başkanından oluşan heyetle birlikte meclise sunulacak. Meclis komisyonuna sunulacak taslak tüm Türkiye’deki kuyumcuların ortak kararı olmuş olacak ve mecliste incelenmeye hazır bir taslak olarak verilecek” dedi.

“TÜM TÜRKİYE’YE FAYDASI OLACAK”

Kuyumcuların böyle bir taslağı hazırlamasındaki amacı anlatan Karagöz, “Türkiye Kuyumcular Birliği kurulduğu zaman Türkiye’deki tüm kuyumcular tek bir çatı altında toplanacak. Türkiye’deki kuyucular derneği faaliyetlerini sürdürecek ve Kuyumcular; Türkiye Kuyumcular Birliği’ne bağlı olacak. Bununla birlikte sorunu olan kuyumcular çözüm için daha iyi sonuçlara ulaşacak bir birliği olmuş olacak. Bu arada kuyumculuk adı altında başka işler yapanlar da sektörden temizlenecek. Kuyumculuk sektörü daha düzenli ve disiplinli olacak. Bu sektörde 250 bine yakın kişi iş imkânı buluyor. Konya olarak bin 500 kişi kuyumculuk sektöründe çalışıyor. Buradaki hedefimizin bir kısmı da kuyumculara daha düzenli eğitim vermek ve daha gelecekli, itinalı bir kuyumculuk sektörüne sahip olmak için böyle bir birliğin oluşmasını şart görüyoruz. Bununla beraber mağdur olan vatandaşlar şikâyet ve mağduriyetlerini daha iyi giderecek bir kurum olmuş olacak. Türkiye Kuyumcular Birliği devlete, kuyumculara ve vatandaşlara büyük faydası olacak” diye konuştu. 

“2018 SEMİNERİ KONYA’DA YAPILMASI PLANLANIYOR!”

Karagöz, Kuyumcular Birliği taslak metnini mecliste kabul edilip birliğin kurulması için hep birlikte çalışmaları hızlandırarak devam edeceklerini açıklayarak, Trabzon seminerini anlattı. Karagöz, “Son olarak Trabzon’da yapılan kuyumcular birliği semineri ve taslak çalışması, kuyumcuların ne kadar ciddi olduğunu ortaya koydu. Bu birliğin kurulması için Türkiye genelindeki tüm kuyumcular mücadele ediyor. Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına fayda sağlanması için de Kuyumcular birliğinin kurulması şart. 2017 yılı seminerini Bursa’da yapmayı planlıyoruz. Bu seminerden sonrakinin ise Konya’da yapılması düşünülüyor. Türkiye’nin değişik illerinde yapılan seminerlerde de seminere katılan kuyumcular o şehirlerdeki kuyumcuların nasıl çalıştıkların ve altın işlemeciliğinin hangi seviyelerde olduğunu yakından görme fırsatı oluyor” şeklinde konuştu. Servet R. Çolak – Memleket

sarraflar-birlesityor-(1).jpg