Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Müzakerelerde hükümeti temsil eden heyet, darbeyi meşrulaştıracak fikir ve önerilere karşı çıktı

KUVEYT (AA) - Kuveyt'teki müzakerelerde Yemen hükümetini temsil eden heyetin, darbeyi meşrulaştıracak hiçbir fikir ve öneriyi kabul etmeyeceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in, dün Kuveyt'teki müzakerelere katılan taraflara krizin çözümü için yol haritası sunmasının ardından hükümeti temsil eden heyetten açıklama geldi.

Heyetin açıklamasında, "Darbenin meşrulaştırılması çalışması hiçbir şekilde kabul edilemez. Meşru yönetimi cumhurbaşkanı temsil etmektedir. Hükümete katılımın genişletilmesi için gerekli adımların atılmasından da o sorumludur." ifadesine yer verildi.

Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçlerinin, darbenin sona erdirilmesi için gerekli uygulamaları yerine getirmeye ve varılan anlaşmaları uygulamaya yanaşmaması sebebiyle temel konularda anlaşmazlık yaşandığına işaret edilen açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararı, 2011'deki Körfez girişimi ve ulusal diyalog görüşmelerinden alınan sonuçlara aykırı öneri ve fikirlerin müzakere edilmediği belirtildi.

Kuveyt'teki müzakereler kapsamında önceki gün basın toplantısı düzenleyen Şeyh Ahmed, taraflara sunduğu yol haritasının, Yemen'deki çatışmaları bitirmek için pratik bir vizyon sunduğunu, 2216 sayılı BMGK kararı doğrultusunda alınan güvenlik düzenlemelerinin hayata geçirilmesini ve ulusal birlik hükümetinin kurulmasını içerdiğini belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :