Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

BM Genel Sekreteri Ban, Yemen heyetleriyle Kuveyt'te bir araya geldi

KUVEYT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Kuveyt'te devam eden müzakarelerde krizin taraflarını temsil eden heyetlerle bir araya geldiği bildirildi.

Kuveyt'e dün akşam gelen Ban, Kuveyt'in doğusundaki Havalli kentinde bulunan Beyan Sarayı'nda hükümeti ve Husileri temsil eden heyetlerle görüştü.

BM Genel Sekreterinin Basın Danışmanı Charbel Raji tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Ban, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Eş-Şeyh Ahmed'in de hazır bulunduğu basına kapalı görüşmede, daha önce açıklanan yol haritasının kabulü için çalışmalarını, ülkede ilan edilen ateşkese uymalarını ve Ramazan Bayramı öncesinde tüm esirlerin serbest bırakılmasını istedi.

Ban ayrıca taraflardan krizin daha da derinleşmesine izin vermemeleri, krizi sona erdirecek kapsamlı bir çözüm için esnek ve ciddi bir şekilde çalışmalarını talep etti.

Uluslararası camianın, Yemen'deki krizin çözüme kavuşturulması ve ülkenin siyasi geçiş sürecine girmesinden yana olduğunu vurgulayan Ban, taraflara, bir iyi niyet göstergesi olarak Ramazan Bayramı öncesinde siyasetçi, gazeteci ve aktivistler de dahil olmak üzere tüm esir ve tutukluların serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Kuveyt'te 67 gündür devam eden müzakerelerde önemli bir aşama katedilemedi. BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, 21 Haziran'da BM Güvenlik Konseyine birkaç gün içinde Yemen'deki taraflara, ülkedeki çatışmaları sona erdirmeyi ve barışçıl siyasi sürece dönülmesini hedefleyen bir yol haritası sunacağını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :