Kuveyt Türk'ün desteğiyle kanserli çocuklara yeni yuva

Kuveyt Türk'ün desteğiyle kanserli çocuklara yeni yuva

KAÇUV'un kanser tedavisi gören çocuklara ve ailelerine hizmet veren Aile Evi Projesi'nin ikinci etabına da destek veren banka, 413 bin 200 TL'si bu yıl olmak üzere müşterileri adına bugüne kadar KAÇUV Aile Evi Projesi'ne toplam 1 milyon 629 bin TL katkı s

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk, Kanserli Çocuklara Umut Vakfının (KAÇUV) en önemli projelerinden olan Aile Evi'ni hayata geçirmek amacıyla başlattığı kampanyaya beşinci yılında da desteğini sürdürüyor.

Bankanın açıklamasına göre, Kuveyt Türk, vakfın Umuda Destek Projesi kapsamında inşa edilen 2. Aile Evi için 23-30 Nisan tarihlerinde tüm bireysel kredi kartlarıyla yapılan işlemlerde, işlem adedi başına müşterileri adına 1 TL bağışta bulundu.

Kuveyt Türk, toplanan 413 bin 200 TL'lik bağışı, 19 Mayıs'ta düzenlenen bir törenle KAÇUV'a takdim etti. Projeye 5 yıldır destek veren banka, bugüne kadar KAÇUV Aile Evi'ne toplam 1 milyon 629 bin TL katkı sağladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, sadece müşterilerine değil topluma karşı da sorumlulukları olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Toplumun bilgi ve farkındalık düzeyine katkı sağlayan birçok sosyal sorumluluk projesini destekliyoruz. Bunlardan biri de KAÇUV'un Aile Evi projesidir. Beş yıldır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında başlattığımız kampanya boyunca müşterilerimiz adına KAÇUV Aile Evi için bağışta bulunuyoruz. Bu yıl 413 bin 200 TL gibi önemli bir rakama ulaştık. Kanserli çocuklarımıza ve ailelerine hizmet eden KAÇUV'un 2. Aile Evi'nin yapımındaki giderlerine katkıda bulunabildiğimiz için mutlu ve huzurluyuz. Bundan sonra da daha fazla çocuğa ve ailesine tedavi süreçlerinde destek olmayı hedefliyoruz."


- İkinci ev 2018'de açılacak


Açıklamada, 2. Aile Evi'ne ilişkin şu bilgiler yer aldı:

"Faaliyete 2012 yılında başlayan KAÇUV Aile Evi, kanserli çocuklarının tedavisi için şehir dışından İstanbul'a gelen ancak ekonomik gücü yeterli olmayan ailelere ücretsiz konaklama, gıda, temizlik, psiko sosyal destek hizmetleri ve kısmi giyim ihtiyaçları gibi konularda destek veriyor. Bugüne kadar 300'ü aşkın ailenin faydalandığı evde ikisi tek kişilik, 12'si çift kişilik olmak üzere toplam 14 oda bulunuyor. KAÇUV Aile Evi'nde kalan hasta çocuklar için oyun odası ile oyun bahçesi de yer alıyor. Daha fazla çocuk ve aileye umut olmak amacıyla inşaatına devam edilen 2. Aile Evi'nin 2018'de Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yakınında açılması bekleniyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :