Kütüphaneler Haftası

Kütüphaneler Haftası

TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığınca Mecliste kitap okuma etkinliği düzenlendi

TBMM (AA) - TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Mecliste kitap okuma etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında konuşma yapan TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, insanların kelime hazinelerinin genişletilmesi için okumanın önemine değinerek, kitap okuma alışkanlığının artırılmasının gereğine işaret etti.

Bir milletin uyanışı için kitap ve kütüphanenin merkezde yer almasının önemli olduğunu dile getiren Gündoğdu, tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi 15 Temmuz'un da bir destan gibi gençliğe okutulması gereken bir kitap olarak ortada durduğunu söyledi.

Kütüphanecilerin özlük haklarına ilişkin birtakım sorunlarının bulunduğunu aktaran Gündoğdu, örgütlü bir toplumda bu tür sorunların çözülebileceğini anlattı.

TBMM'de aynı işi yaptığı halde farklı statüde çalışanlar bulunduğuna da dikkati çeken Gündoğdu, bu sorunun çözümü konusunda çalışmalar yürüteceklerini de kaydetti.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu da kitap okuyanların gözlemlerinin ve analizlerinin diğer kişilere nazaran daha farklı olduğunu belirterek, son yıllarda Türkiye'de de kitap okuma alışkanlığının belli bir oranda artış gösterdiğini ifade etti.

Mecliste devam eden inşaat faaliyetleri kapsamında mevcut kütüphanenin fiziki şartlarının iyileştirilmesini de beklediklerini dile getiren Kumbuzoğlu, yeni inşa edecekleri binada bir kütüphane yapmayı da planladıklarını aktardı.

TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanı Mehmet Toprak ise 2016 yılında kütüphaneye 5 bin 395 kitabın girişinin yapıldığını anımsatarak, kütüphanede hukuk kitaplarının ağırlıkta olduğunu söyledi.

Kütüphanenin, süreli yayınlar konusunda da Türkiye'deki diğer kütüphanelerden ayrı bir yerde durduğunu anlatan Toprak, Meclis kütüphanesinin mikrofilm koleksiyonunun ise araştırmacılar tarafından rağbet gördüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından, Meclis bahçesinde katılımcılar tarafından kitap okundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :