Kütükcü'den itfaiyecilere ziyaret

Kütükcü'den itfaiyecilere ziyaret

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, İtfaiye Haftası dolayısıyla 567 fabrika ile Türkiye’nin üretim merkezlerinden biri olan Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki İtfaiye Teşkilatını ziyaret etti.

İtfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftalarını kutlayan Başkan Kütükcü, itfaiyenin önemine değinerek Konya OSB itfaiye teşkilatının başarılı işlere imza attığını söyledi.

Mehmet Tuza Pakpen Anadolu Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Kütükcü, Konya OSB bünyesindeki itfaiye teşkilatının nitelikli araçlarıyla, eğitimli personeliyle sadece OSB’de değil, şehirde de önemli bir görev birimi haline geldiğini söyledi. İtfaiye biriminin kendini sürekli geliştirdiğine dikkat çeken Kütükcü, "Klasik yangınlarda kullandığımız elbiselerin yanında kimyasal yangınların söndürülmesine yönelik cihazları da bünyemize kazandırdık. Ayrıca, yüksek ateş içeren yangınlarda, yangının içine girilebilecek nitelikteki kıyafetleri de personelimiz kullanıyor. Bu konudaki kabiliyetlerimizle, hem OSB'mizde hem de şehrin birçok alanında çıkan yangınlara müdahale etmeye çalışıyoruz " şeklinde konuştu.

ETKİLİ MÜDAHALE ÖNEMLİ

İtfaiye teşkilatının toplu yaşama alanlarının en kritik birimlerinden biri olduğunu ifade eden Kütükcü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İtfaiye teşkilatına hiç ihtiyacımızın olmaması temenni edilir ancak, ihtiyaç olduğunda da en hızlı şekilde olaya müdahale etmesi gerekir. Etkili bir şekilde müdahale etmek önemli. Bu yüzden de buradaki personelimiz sürekli kendini ve teçhizatlarını geliştiriyor, bu konuda çeşitli eğitimler alıyor. Buradaki personelimiz tarafından, bölgemizdeki fabrikalarımıza da yangın konusunda eğitimler veriliyor. Ben tüm teşkilatımızın İtfaiye Haftasını kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum."

Alanda bulunan öğrencilere de seslenen Kütükcü, itfaiye biriminin kullandığı ekipmanların büyük çoğunluğunun Türkiye'de yapıldığını söyleyerek, gençlerin bu ekipmanları daha ileri seviyeye çıkararak, geliştireceklerini sözlerine ekledi.

33 personeli, 7 itfaiye aracı bulunan Konya OSB İtfaiye Teşkilatı, hem bölge içerisinde hem de şehirde 2016 yılında 68, 2017 yılında da 26 adet yangına müdahalede bulundu.