Kütükcü: KOBİ'lere "Nefes Kredisi" rahatlatacak

Kütükcü: KOBİ'lere "Nefes Kredisi" rahatlatacak

TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığıyla KOBİ’lere Nefes Kredisi Projesi hayata geçirildi

TOBB ve oda-borsaların finans desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında ülke genelinde 80 bin KOBİ’ye aylık 0.83, yıllık yüzde 9.90 faizle Nefes Kredisi kullandırılacak. Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, KSO üyelerinin de Nefes Kredisinden yararlanabileceklerini duyurdu. Kütükcü, Nefes Kredisi kapsamında üyelerine yaklaşık 8.5 milyon TL kredi kullandıracaklarını, krediden faydalanmak isteyenlerin ilk iş olarak KSO’dan Oda Kayıt Sureti almaları gerektiğini söyledi. TOBB öncülüğünde Denizbank, Ziraat Bankası, TOBB ve KGF ortaklığıyla imzalanan Nefes Kredisi hakkında bilgi veren KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Kütükcü, “KOBİ’lerin finansman sorununa çözüm bulmak için reel sektör ile finans sektörü el ele verdi ve ortak bir çalışma yaptı. Şu anda yüzde 15 ile yüzde 18 arasında çok yüksek oranlarda kredi kullanarak faiz yükü altında ezilen KOBİ’lerimiz, Nefes Kredisi ile aylık yüzde 0.83, yıllık yüzde 9.90 oranlarıyla kredi kullanabilecek. Ayrıca KOBİ’lerimizin teminat ihtiyacının yüzde 85’ini de hazinemizin desteği ile Kredi Garanti Fonu sağlayacak” şeklinde konuştu.

Kredi nasıl kullanılacak?

Konya Sanayi Odası’nın da projede yer aldığını, Nefes Kredisi kapsamında üyelerine yaklaşık 8.5 milyon TL kredi kullandıracağını hatırlatan Kütükcü, “Oda olarak 500 bin TL destekle projede yer aldık. Dolayısıyla üyelerimize TOBB’un ve odamızın oluşturduğu kaynaktan toplamda yaklaşık olarak 8.5 milyon TL kredi kullandırabileceğiz. Üyelerimizin 50 bin TL ile 150 bin TL arasında 12 ay vadeyle kullanabilecekleri bu destekten yararlanmak için öncelikle Pazartesi gününden sonra odamıza gelerek Oda Kayıt Sureti almaları, ardından krediyi kullanabilecekleri proje ortağı bankalar olan Ziraat Bankası veya Denizbank’a başvuruda bulunmaları yeterli” dedi.