Kütükcü, Bosch Grubu’nu Konya’ya yatırıma davet etti

Kütükcü, Bosch Grubu’nu Konya’ya yatırıma davet etti

“Bosch Rexroth Teknoloji Günü” Konya’da gerçekleştirildi.

Programa Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Bosch Rexroth Genel Müdürü Servet Akkaynak ile çok sayıda iş adamı katıldı. Programın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Bosch Grubu’nun Türkiye’nin 5 farklı şehrinde yatırım yaptığını, 6.’sının da Konya olmasını arzuladıklarını ifade ederek, “Bunun için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Konya’da bulunan OSB’ler ve sanayi siteleri hakkında bilgi veren Başkan Kütükcü, Konya’da 8 organize sanayi bölgesi, 14 özel sanayi sitesi ile 38 küçük sanayi sitesinde üretim yapıldığını dile getirdi. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 23 milyon metrekare büyüklüğe ulaşarak Türkiye’nin ikinci büyük organize sanayi bölgesi durumuna geldiğini aktaran Kütükcü, Konya’nın 80 farklı alt sektörde üretim gerçekleştiğini ve bu ürünlerin 189 ülkeye ihraç edildiğini vurguladı.

500 milyon Euro uluslararası yatırım

Konya’da ihracatın ilk iki sırasında makine aksamları sektörü ile otomotiv yedek parça sektörünün bulunduğunu kaydeden Kütükcü, iki sektörün toplam ihracat içindeki payın yüzde 43’ünü oluşturduğunu bildirerek, “Konya son yıllarda ulusal ve uluslalararası yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi. Şu anda 500 milyon Euro’luk uluslararası yatırım almış durumdayız. Konya Marmara havzasının alternatifi olan bir yatırım yeri. Lojistik kanallarını geliştiren şehrimiz, Türkiye sanayisinin dikkatini çeken, ilgi odağı olan bir sanayi bölgesi” diye konuştu.

BOSCH GRUBU’NUN 6. YATIRIM YERİ KONYA OLSUN

Kişi başı milli geliri 25 bin dolara taşımak için ileri teknoloji ürünlerin üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini anlatan Kütükcü, hükümetin ileri teknoloji ürünlerine yatırım yapan firmalara Türkiye’nin neresinde yaparsa yapsın 5. bölge teşviği uygulama kararı aldığını, bu yatırımların Organize Sanayi Bölgeleri’nde yapılması halinde de 6. bölge teşviğinden yararlanılabileceğini hatırlattı.

Konuşmasında Bosch Grubu’nu Konya’ya yatırım yapmaya davet eden Kütükcü, “Bosch Grubu’nun Türkiye’nin 5 farklı şehrinde yatırım yaptığını gördük. 6.’sının da Konya olmasını talep ediyoruz. Bunun için biz her türlü desteğe hazırız” dedi. 

BOSCH GRUBU, TÜRKİYE’DE 15 BİN ÇALIŞANA ULAŞTI

Bosch Rexroth Genel Müdürü Servet Akkaynak da, Bosch’un yatırımları ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi. Bosch’un patent başvurusunda lider olduğunu vurgulayan Akkaynak, bu alanda dünyada ikinci sırada olduklarını ifade etti.

Türkiye’de 15 bin çalışana ulaştıkları bilgisini veren Akkaynak, “İş ortaklarımıza her alanda Bosch markalı ürünler ile hizmet vermek istiyoruz. Yeni bir fabrika yapacağınız zaman ya da fabrikanızı genişletmek istediğiniz zaman, Rexroth’la değil tüm Bosch ürünleri ile aynı çatı altında yer almanızı istiyoruz. Konya bu konuda bizim çok güvendiğimiz bir şehir. Gelecek gördüğümüz bir yer” dedi. 

Son olarak konuşan Simya Hidrolik Şirket Müdürü Mahmut Sami Şahin ise, faaliyet alanları ve geliştirdikleri makineler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.