Kutören Grup suyu üç mahalleye hizmet verecek

Kutören Grup suyu üç mahalleye hizmet verecek

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Ereğli ve Emirgazi ilçelerine bağlı üç mahalleye sağlıklı içme suyu hizmeti vermek için Kutören Grup Suyu Projesine başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıklı su hizmeti verebilmek için mahalle ve ilçe merkezlerinde yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Kuraklığın da tetiklediği su yetmez şikayetlerinin yanı sıra sağlıklı su hizmetini de önemseyen KOSKİ, içilebilir özelliğini kaybetmiş, insan sağlığını tehdit eden su kaynaklarını iptal edip sağlıklı, güvenli su kaynaklarını devreye alıyor.

Ereğli İlçe'sine bağlı Kutören, Belkaya ve Emirgazi İlçesi'ne bağlı Demirci mahallelerinde içilebilir özellikte olmayan, insan sağlığını tehdit eden su kaynaklarının yerine Kutören Grup Suyu Projesi'ni hayata geçiren KOSKİ, Kutören-1 ve Kutören-2 kuyularını açtı. Yapılan tetkiklerde suları içilebilir özellikte olan kuyular, 192 ile 200 metre derinliğe ve toplamda 30 litre/saniye su kapasitesine sahip.

Kutören Grup Suyu Projesi kapsamında kuyu açım işlemlerini gerçekleştiren KOSKİ, içme ve kullanma su hizmetinin sürdürülebilirliği için 30.000 metre uzunluğunda, 250 mm. çapında su şebekesi terfi hattı ile kuyu bağlantıları ve 2000 metreküp kapasiteli gömme su deposu yapımını da gerçekleştirecek.

Kutören Grup Suyu Projesi üç mahallenin 30 yıllık sağlıklı, güvenli ve kesintisiz su ihtiyacını karşılayacak.