Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İHYA-DER tarafından etkinlik düzenlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYA-DER) tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Şehzadebaşı Camisi'nde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş'in yanı sıra Bosna Hersek Federal Parlamento Milletvekili Mirsad Topcagic, Cazin Belediye Başkanı Nermin Ograsevic, Bihaç Bölge Başmüftüsü Hasan Makiç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Ateş, burada yaptığı konuşmada, etkinliğin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Bosna-Hersek'ten gelenleri selamlayan Ateş, "Kardeşlerimizle ilişkilerimizin gelişmesinde katkı sağlayan İstanbul İmam Hatip Lisesi'ne, konuk okulumuza ve yetkililerine teşekkür ederim. Kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimizin devamını diliyorum" dedi.

Mirsad Topcagic de bu tür etkinliklerle Türk milleti ve Boşnaklar arasında geçmişteki bağlantıları ve ilişkileri canlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Bir araya gelerek belediyeler, okullar arası işbirliği ve ortaklık kurduklarını anlatan Topcagic "Bu şekilde birbirimizi daha iyi tanıyacağız ve daha çok ortak noktamız olduğunu keşfedeceğiz. Bugünlerde Peygamber Efendimizin doğum gününü kutluyoruz. Bu doğum günü etkinlikleri bizlere gelecekte daha fazla ve verimli olacak şekilde bir araya gelebilmek için güç verecektir. Bu son olmayacak ve bu tür etkinliklerin devamı gelecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından cami avlusundaki serginin açılışı gerçekleştirildi. 

Cami içerisinde Bosnalı ve Türk öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve ilahilerin söylendiği etkinlik, cuma namazının kılınmasının ardından sona erdi. 

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Kaynak:Haber Kaynağı