Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez:

KIRIKKALE (AA) - Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez, Hz. Muhammed'in büyük, küçük, zengin, fakir, kadın, erkek, herkese en içten, gönülden davrandığını belirterek, "Olduğu gibi görünen ve göründüğü gibi olan en samimi dost olmuştur. O, bize her haliyle örnek olmuştur" dedi.

Görmez, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Müftülüğü tarafından bir düğün salonunda düzenlenen “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferansta, bu tür programlarla Hz. Peygamberin daha iyi anlaşıldığını ve onun örnek hayatından hayatımıza pırıltılar nakşedildiğini söyledi.

Hz. Peygamberin tüm hayatı boyunca eşlerine elini dahi kaldırmadığını ifade eden Görmez, şöyle konuştu:

“Bir insan düşünelim ki hayatında asla yalan söylememiş 'sıddik' olmuş. Emanetine asla ihanet etmemiş, el-emin olmuş. Hiçbir zaman o dönemde, o dönemin din anlayışı olan puta tapma inancına asla taraftar olmamış, asla hiçbir puta tapmamış 'Hanif' olmuştur. Ağzından hiçbir zaman bir kötü söz çıkmamış, ahlakı Kur’an-ı Kerim olmuştur. Hiçbir zaman adaletsizlik yapmamış, en adil olmuştur. Eşlerine en güzel bir şekilde muamelede bulunmuş ve en hayırlı eş olmuştur. İnsanlığa hayatı boyunca peygamberlik öncesinde ve peygamberlik süresince hep hizmet etmiş ve insanlığın efendisi olmuştur. İbadetlerinde asla ihmalkarlık göstermemiş, şükreden bir kul olmuştur. Asla tabiata, hayvana, çevreye, bitkiye zarar vermemiş ve bunu yasaklamış insan-ı kamil olmuştur. Büyük, küçük, zengin, fakir, kadın erkek herkese en içten, gönülden davranarak olduğu gibi görünen ve göründüğü gibi olan en samimi dost olmuştur. O, bize her haliyle örnek olmuştur.”

Hz. Peygamberin "şiddete karşı duruş" konusunda örnek davranışlar gösterdiğini de belirten Görmez, “Gün geçmiyor ki televizyonlardan, basından, kadına karşı bir şiddet, cinayet haberi okumayalım ve bunu yapanlar Müslüman olduğunu zannediyor. Müslüman olduklarını iddia ediyorlar. Halbuki Hz. Peygamber tüm hayatı boyunca eşlerine elini dahi kaldırmamışlardır. Asla onları azarlamamış, asla onların gönüllerini kırmamış ve onlara kötü davranmamıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Haftası ile ilgili sinevizyon gösterimi ile Na’at-ı Şerif ve ilahilerin okunmasının ardından hafta boyunca düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere hediyeleri verildi.

Konferansa, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın eşi Hilal Saygılı, Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, çok sayıda davetli ve izleyici katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı