Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Hz. Muhammed'in doğumunun 1443'üncü yılı Azerbaycan'da kutlandı

BAKÜ (AA) - Hz. Muhammed'in doğumunun 1443'üncü yılı Azerbaycan'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Bakü'de düzenlenen "Din samimiyettir" temalı Kutlu Doğum etkinliğine İstiklal Marşı, Azerbaycan Devlet Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmış “Din Samimiyettir” isimli slayt gösterisi izlendi.

Etkinliği basın mensuplarına değerlendiren Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Sadık Eraslan, Hz. Muhammed'in 1443'üncü doğum yıldönümünde, peygamberimizi ve İslamiyet'i tanıtmak gayesiyle Azerbaycanlılarla Türkiye'den gelen misafirleri bir araya getirerek kutlama yaptıklarını söyledi. Benzer etkinlikleri geçeh yıllarda da yaptıklarını anımsatan Eraslan, Kutlu Doğum etkinliklerine büyük önem verdiklerini, Diyanet İşlerine bağlı müşavirliklerin bulunduğu bütün ülkelerde bu tarz organizasyonların yapıldığını bildirdi.

Her sene olduğu gibi bu sene de gelen misafirlerine Azerbaycan Tükçesine tercüme edilmiş dini kitapların dağıtılacağını söyleyen Eraslan, toplum içerisinde sevgiyi, saygıyı, kardeşliği göstermek için Hz. Muhammed'in simgesi olan gül dağıtılacağını kaydetti.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Müşteşarı Meral Barlas, KKTC Bakü temsilcisi Sadettin Topukçu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Azerbaycanlı milletvekilleri, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kuruluşlarının temsilcileri, Türk işadamları ve davetliler katıldı.

İlahi dinletisinin ardından davetlilere gül ve Hz. Muhammed'in hayatının anlatıldığı kitapların dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı