Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz:

KIRIKKALE (AA) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Allah’a, peygamberlerine, kitabına, yöneticilerimize samimiyetle ama daha çok kendi kardeşlerimize, dostlarımıza, aile fertlerimize daha yüksek seviyede samimiyetle sahip çıkalım ki, bu vatan, bu millet birlik ve kardeşlik duygularıyla ebediyete kadar payidar olsun" dedi.

Kırıkkale Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 17 Ağustos Spor Salonu’nda düzenlenen "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" konulu programa katılan Yılmaz, peygamber sevgisinin Müslümanların en önemli ve değerli kazançlarından olduğunu söyledi.

Yılmaz, Hazreti Peygambere duyulan sevginin katıksız, şaibesiz ve samimiyet yüklü olduğunu dile getirdi.

İnsanları en çok yaralayan şeyin gerçeğe uygun olmayan beyanlar olduğunu aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

“Samimi olan insan iltifat ederken de ölçülüdür, kızarken de ölçülüdür ve uyarırken de ölçülüdür. Yıkmadan, kırmadan, incitmeden samimi şekilde olması gerekir. Bu yılki Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Kutlu Doğum konseptimiz 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet'tir.  Kur’an-ı Kerim, 'İslam toplumu birbirine kenetlenmiş tuğla gibi güçlü yapı oluşturmuşlardır' buyuruyor. Yani birbirlerini seven, destekleyen, yardımcı olan insanlardır onlar. Dolayısıyla inanan insanlardan oluşan toplumlarda ilişkiler samimidir. Aldatılmak yoktur. Kandırmak yoktur. Olduğundan fazla görünmek yoktur. Göründüğünden fazla olmak yoktur.”

Vali Vekili Rıfat Ata, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş ile çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı