Kütahya'da Suriye ve Halep konulu fotoğraf sergisi

Kütahya'da Suriye ve Halep konulu fotoğraf sergisi

Katliamları anlatan ve 30 fotoğrafın yer aldığı sergi, yarın akşama kadar açık kalacak

KÜTAHYA (AA) - Kütahya İHH İnsani Yardım Derneğince, Suriye ve Halep'te sivillere yönelik devam eden katliamlara dikkati çekmek amacıyla kent merkezinde fotoğraf sergisi açıldı.

Genç İHH Birim Başkanı Murat Aydoğdu, Cumhuriyet Caddesi'ndeki serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfınca bir süre önce "Halep'e Yol Açın" adıyla bir yardım kampanyası başlatıldığını hatırlattı.

Suriye'de katliamların devam ettiğine işaret eden Aydoğdu, şunları kaydetti:

"İnsanlar orada katlediliyor, her geçen gün saldırılar artırıyor. Bu saldırıları artırma amacı, Suriye halkını yok etmek istiyorlar. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar, çünkü elektrik yok. Hastaneler işlemez hale geldi, ameliyatlar yapılamıyor. 3 ay içerisinde 4 kez kimyasal silah kullanıldı. Uluslararası anlamda yasak silahlar kullanılıyor. Halep'te 5 buçuk milyon insan vardı, şimdi 350 bin insan kaldı ve bunlar da öldürülmeye çalışılıyor. Biz İHH olarak, bütün dünya zalimleri bir araya gelse, Suriye tek başına da kalsa mazlumun yanında olacağız."

Sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunan Murat Aydoğdu, "Halep'e yol açın' kampanyasını destekleyin, tırlar çıkartın ve sınırlara ulaştırın. Biz de bu konuda elimizden geleni yapalım." dedi.

Suriye ve Halep'teki katliamları anlatan ve 30 fotoğrafın yer aldığı sergi, yarın akşama kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :