Kütahya'da "Hayat Boyu Öğrenme ve Öğrenme Şenlikleri"

Kütahya'da "Hayat Boyu Öğrenme ve Öğrenme Şenlikleri"

Şenliklerin açılış töreninde, kadın kursiyerlerin işaret diliyle İstiklal Marşı okuması ilgi gördü

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Hayat Boyu Öğrenme ve Öğrenme Şenlikleri" düzenlendi.

Kütahya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslardaki ürünlerin sergilenmesi, kurslardaki öğrenme tekniklerinin gösterilmesi ve hayat boyu öğrenme hususunda farklılık oluşturulması amacıyla ilk kez düzenlenen şenlikler törenle başladı.

Törende, saygı duruşunun ardından Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan işaret dili kursuna katılan 18 kadın kursiyer, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okudu. Kursiyerlerin bu çalışması izleyiciler tarafından ilgi gördü.

Törende konuşma yapan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, hayata geçirilen öğrenme şenliği ile toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Her çağın, her yaşın bir öğrenme ihtiyacı olduğunu aktaran Nayir, şöyle konuştu:

"Çağdaş eğitimin ihtiyaç duyduğu öğrenme kapasitesini yakalamada bize fırsat verecek. Bu coğrafya da geleceğe güvenle bakabilmek için güçlü olmak zorundayız. Bu gücümüzün de en önemli kaynağı eğitim olacaktır. Eğitimli bireylerden oluşan toplum güçlü olacaktır. Görüyoruz ki topraklarımız üzerindeki hesaplar ve planlar hiç bitmeden devam ediyor. 15 Temmuz'da da bunun en canlı örneğini yaşadık. Milletimizin asil duruşuyla, göstermiş olduğu cesaretle ve devlet büyüklerimizin ferasetiyle bunu aşmasını bildik. Ama geleceğe daha güvenle bakmak istiyorsak, mutlaka her ferdimizi ihtiyaç duyduğumuz eğitimle donatmalıyız. Hayat boyu eğitim, bunun içinde önemli bir yer tutacaktır. Kütahyamız, diğer illerle mukayese edilemeyecek bir başarıya yakın gelecekte imzasını atacaktır."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılan stantları gezdi.

Törene, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, AK Parti Kütahya milletvekilleri Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :