Kütahya'da engelliler sinemada buluştu

Kütahya'da engelliler sinemada buluştu

Kütahya Valisi Nayir:- "Hem merkezi hem de yerel idareciler olarak engellilerin problemlerini çözmede, onların sosyal hayat içerisinde kendilerine yer bulabilmelerini sağlamada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz"

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri kapsamında yaklaşık 100 engelli vatandaş sinemada buluştu.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülü verilen ve 2010'da vefat eden dünyaca ünlü Kütahyalı çini ustası Sıtkı Olçar'ın kızı çini sanatçısı Nida Olçar'ın organizasyonuyla kentteki bir alışveriş merkezinde bir araya gelen 7 engelli derneğine üye yaklaşık 100 engelli vatandaşa önce yemek ikram edildi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, engelliler ve aileleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Programı düzenleyen ve destek verenlere teşekkür eden Nayir, "Bugünün kahramanları ailelerimizdir. Onlar, çocuklarını alıp bu etkinliğe getirerek sosyal bir cesaret örneği sergilediler." dedi.

Nayir, her bireyin aslında birer engelli adayı olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

"Toplum içerisindeki engellilerimizi ve ailelerimizi düşünürsek nüfusumuzun yarısı bu olayla direkt ilgili. Diğer yarısının ise kalp ve merhamet yönünden buna duyarsız kalması mümkün değil. Hem merkezi hem de yerel idareciler olarak engellilerin problemlerini çözmede, onların sosyal hayat içerisinde kendilerine yer bulabilmelerini sağlamada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

Nayir, bu konuda önemli bir görevin de sivil toplum kuruluşlarına düştüğünü belirterek "Gördüğümüz kadarıyla onlar da üzerlerine düşeni hakkıyla yapmaya çalışıyorlar. Daha güzel ve daha sağlıklı bir gelecek için, engellilerimizin de toplum hayatından daha iyi istifade edebilmesi için herkes üzerine düşeni yapıyor. Onun için burada bir araya gelmemizin manası büyük." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için kentte düzenlemeler yaptıklarını söyleyerek "Yaşanabilir bir şehir oluşturmak belediyelerin başlıca görevlerinden biridir diye düşünüyoruz. Bu anlamda şehrimizdeki bütün alanlarımızı burada yaşayan herkesin rahat bir yaşam sürebilmesi için düzenliyoruz. Engellilerimizin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gezebilmesi için çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Bunun yanında belediye olarak bütün engelli derneklerimizin aynı çatı altında toplanabileceği bir sosyal tesisin çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz.” diye konuştu.

Engelliler için bir farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlediklerini kaydeden çini sanatçısı Nida Olçar da engellileri sosyal yaşama adapte etmek amacıyla özellikle evden çıkamayan engellileri etkinliğe davet ettiklerini kaydetti.

Olçar, etkinliğe destek veren Kütahya Belediyesine ve AVM Müdürü Atakan Tahmas’a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Etkinlik, hayırseverler tarafından temin edilen iki adet tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahibi engellilere verilmesinin ardından film izlenmesiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :