Kütahya'da "enderun usulü" teravih namazı

Kütahya'da "enderun usulü" teravih namazı

Osmanlı döneminden kalma bir gelenek olan ve stadyumda kılınan enderun usulü teravih namazına yaklaşık bin 500 kişi katıldı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Simav ilçesinde, Osmanlı döneminden kalma bir gelenek olan "enderun usulü" teravih namazı kılındı.

Simav Belediyesi ile İlçe Müftülüğünün organize ettiği "Seccadeni al da gel" projesi kapsamında, yatsı namazı sonrası ilçedeki stadyumda toplanan vatandaşlara enderun usulü teravih namazı kıldırıldı.

Üç imam tarafından kıldırılan namaza, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz ile yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Müftü Yavuz, namaz öncesi yaptığı konuşmada, enderun geleneğini yaşattıkları için mutlu olduğunu dile getirdi.

Teravih namazının farklı şekillerde kılınabildiğini belirten Yavuz, "Enderun usulü teravih namazı ise daha faklı bir şekilde kılınıyor. Enderun usulü teravih namazı 2 ve 4 rekatta bir okunan ilahilerle, getirilen salavatlarla, getirilen tekbirlerle namazın zenginleştirilmesidir." dedi.

Vatandaşlar da enderun usulü teravih namazında, müezzinler tarafından okunan ilahi ve salavatlara eşlik etti.

Daha sonra, Belediye Başkanı Özkan namazı kıldıran Uşak Üniversitesi İslami İimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Uludaş ile Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri Mahmut Şevket Öztürk ve Abdülhalim Başal'a hediyeler takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :