Kütahya'da çatı yangını

Kütahya'da çatı yangını

Binanın üçüncü katında mahsur kalan ikisi kadın, biri bebek 3 kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da 4 katlı binanın çatısında çıkan yangın güçlükle söndürülürken, binanın üçüncü katında mahsur kalan anne ve bebeği itfaiye ekiplerince kurtarıldı. 

100. Yıl Mahallesi'nde Beylikent Sitesi'nin bir bloğunda çatıda tadilat yapıldığı sırada yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede tüm çatıyı sardı. Yangının ihbar edilmesinin ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. 

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri de binada oturan vatandaşları tahliye etti. Binanın üçüncü katında mahsur kalan ikisi kadın, biri bebek 3 kişi bir süre kurtarılmayı bekledi. İtfaiye merdiveni ile kurtarılan vatandaşlar, binadan indirilerek güvenli bölgeye götürüldü. 

Yangın söndürme çalışmalarına Kütahya Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler de müdahale etti. Yangın, toplam 7 itfaiye aracının müdahalesiyle çevredeki diğer binalara sıçramadan yaklaşık iki saat süren çalışma sonucunda kontrol altına alındı.

Yangına müdahale eden bir itfaiye erinin hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı