Kütahya'da "Ahmet Uluçay Sinema Günleri" etkinliği

Kütahya'da "Ahmet Uluçay Sinema Günleri" etkinliği

"Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filminin ödüllü yönetmeni merhum Uluçay anısına düzenlenen "Ahmet Uluçay Sinema Günleri" etkinliği başladı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filminin ödüllü yönetmeni merhum Ahmet Uluçay anısına gerçekleştirilen "Ahmet Uluçay Sinema Günleri" etkinliği başladı.

Tavşanlı Belediyesi ile Tavşanlı Kız İmam Hatip Lisesi iş birliğiyle düzenlenen 3 günlük programda, film ve belgesel gösterimleri ile söyleşiler organize edildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Güler, merhum yönetmen Ahmet Uluçay'ın "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmiyle Tavşanlı'nın adını dünyaya duyurduğunu söyledi.

Uluçay'ın çektiği filmle geride unutulmayacak eser bıraktığına işaret eden Güler, "Merhum Uluçay'ın 'Bozkır'da Deniz Kabuğu' isimli ikinci bir projesi vardı ancak bu filmini çekmeye ömrü yetmedi. Genç sinemacılar için Ahmet Uluçay önemli bir örnektir. Taşradan çıkan ve filmi uluslararası ödüller alan bir yönetmendir." dedi.

Etkinlik kapsamındaki söyleşiye katılan yönetmen ve senarist Mesut Uçakan da Uluçay'ın sinema tarihinin önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti.

Sinemanın günümüzde en iyi iletişim aracı olduğunu savunan Uçakan, şunları kaydetti:

"Sinema bir iletişim aracı olmasının yanında en büyük manipülasyon aracıdır. Aynı zamanda en büyük sanattır çünkü içinde şiiri taşır, müziği taşır, resmi taşır, fotoğrafı taşır. Sanatın bütün dallarını içerisinde taşıyan o zenginliktir sinema. Geçmişe göre sinema çekmek bugün çok kolaylaştı. Eskiden imkansızlıklar içerisinde film çekerdik ama günümüzde teknik ve fiziki imkanlar çok fazla. Taşradan çıkan bir yönetmen olarak herkesin izlerken dua ettiği filmleri çekmek bana da nasip oldu."

Etkinlik sonunda Uluçay'ın eşi Ayşe Uluçay'a çeşitli hediyeler takdim edildi.

"Ahmet Uluçay Sinema Günleri" etkinlikleri, 18 Ocak'a kadar devam edecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :