Kuşluk Vakti Kütüphanesi’ne İlgi Yoğun

Kuşluk Vakti Kütüphanesi’ne İlgi Yoğun

Ak Parti Karatay Gençlik Kolları, teşkilat üyelerinin kişisel gelişimine önem vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Gençlik Kolları tarafından, Karatay İlçe Teşkilatı’nda 400 kitaplık bir kütüphane oluşturuldu. Kişisel gelişim, tarih, siyaset, ekonomi, iletişim, din ve bilim alanında birçok eserin bulunduğu kütüphaneye, “Kuşluk Vakti Kütüphanesi” ismi konuldu.

Kütüphaneye konulan Kuşluk Vakti isminin karalıktan aydınlığa geçen vakit anlamına geldiğini söyleyen Karatay Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, “Gençlik teşkilatı olarak çıktığımız bu yolda, donanımlı gençler yetiştirmek amacıyla birçok kültürel faaliyette bulunduk. Bu çalışmalarımızı daha da nitelikli hale getirmek için bir kütüphane oluşturmaya karar verdik. Yönetim kurulu üyelerimizle yaptığımız istişare sonucunda gençliğimize değer katacağını düşündüğümüz kişisel gelişim, tarih, siyaset, ekonomi, iletişim, din ve bilim alanında birçok eser belirledik. Bu çalışmamızın neticesinde 400 kitaplık bir kütüphane oluşturduk. Yine arkadaşlarımızla yaptığımız görüşme sonunda kütüphanenin isminin “Kuşluk Vakti Kütüphanesi “ olması noktasında hem fikir olduk. İsim noktasında, gecenin karanlığından günün aydınlığına geçilen o vakte verilen isim olan Kuşluk Vaktinden esinlenme sebebimiz ise; kütüphanemizin, bizler için aydınlatıcı ve karanlıkları açıklığa kavuşturması temennisinden kaynaklanmaktadır. Cehaletin ancak okumayla yok olacağını düşündük ve bu ismin önemini tüm gençliğe anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Karatay Gençlik Kolları’nın bütün birimlerinin haftalık toplantılarından önce derslerin yapıldığını aktaran Çelik, “İcra ve Yönetim Kurulumuz, Ak Yönetim Komisyonumuz, Genç Bayan Komisyonumuz, Sanayi ve Esnaf Komisyonumuz ile Liseler Komisyonumuz her hafta toplantılarından önce düzenli olarak dersler yapıyor. Toplantı öncesinde davet ettiğimiz hukukçu, ekonomist, siyasetçi, iletişimci, tarihçi, ya da din bilimleri konusunda uzman kişiler bizlere tecrübelerini aktarıyor” dedi.

Gençlik Kollarındaki bütün birimlerden, görevli bir isim belirleyip, toplantı günlerinde her hafta bir kitabın tanıtımının yapılmasını sağladıklarını belirten Kütüphaneden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Musa Baysal, “Bütün arkadaşlarımızı kitap okumaya teşvik ediyoruz. Her hafta toplantılarda bir kitabın sunumu yapılıyor ve bütün arkadaşlarımızın kitaplar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz Kütüphanemizden haftada ortalama 30-50 arasında kitap gençlik kolları üyesi arkadaşlarımız tarafından emanet alınıyor. Bu sayıyı yukarıya çekmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kütüphanemizdeki kitap sayısını da günden güne artırmaya çalışıyoruz” diye belirtti.