KÜSİ, ERÜ'de toplandı

KÜSİ, ERÜ'de toplandı

KAYSERİ (AA) - Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında İl KÜSİ Planlama ve Geliştirme Geliştirme Kurulu,...

KAYSERİ (AA) - Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında İl KÜSİ Planlama ve Geliştirme Geliştirme Kurulu, 2016 yılı ilk toplantısını Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) gerçekleştirdi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektörlük binası senato salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, kurula üye kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Güney, Türkiye'yi ileri teknoloji üssü haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Güney, şunları kaydetti:

"Bu yılki ilk toplantımızı Erciyes Üniversitesinde gerçekleştiriyoruz. Burada kamu-üniversite-sanayi işbirliğini en üst düzeyde uygulayarak, Türkiye'yi ileri teknoloji üssü haline getirmek bu kurulun başlıca amacıdır. Kurulumuz tarafından belirlediğimiz vizyon ise ülkemizde kamu-üniversite-sanayi işbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde işbirliğini geliştirmek, sanayimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen ileri teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaktır."

ERÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve KÜSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Türkmen, "KÜSİ Stratejisi ve Eylem Planının Hedefleri" konulu sunum yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :