Kuşadası'nda Ramazan Bayramı bereketi

Kuşadası'nda Ramazan Bayramı bereketi

TÜRSAB Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Çiçek: "Hem dış kaynaklı hem de iç turizmde artan taleple Kuşadası'ndaki tüm oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı"

AYDIN (AA) - TÜRSAB Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, "Hem dış kaynaklı hem de iç turizmde artan taleple Kuşadası'ndaki tüm oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı" dedi.

Çiçek, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın etkisiyle ilçede oldukça hareketli ve yoğun bir dönem yaşandığını belirtti.

Hem dış kaynaklı hem de iç turizmde artan taleple Kuşadası'ndaki tüm otellerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını ifade eden Çiçek, "Hatta bazı otellerde ufak tefek çifte rezervasyonlarda oluşmaya başladı. Bölgedeki kısa vadeli iç turizm hareketliliğinin dış turizm üzerinde baskılar oluşturması söz konusu. Bazı tur operatörlerinin daha önce ayarladıkları uçakların boş koltukla uçması zorunluluğu doğuyor. Çünkü bu bölgelerdeki otellerde yer yok. Dileğimiz tüm tatil planlayanların, tatillerini bir an önce planlamaları ve satın almalarıdır. Son dakikaya kalanlar maalesef özellikle bayram döneminde sıkıntılı anlar yaşayabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı yoğunluğu nedeniyle Kuşadası'nın nüfusunun 1 milyonun üzerine çıktığını kaydeden Çiçek, "Kuşadası bu nüfusu kaldıramaz oldu. Çünkü altyapı, otopark, bu yoğunluğu kaldıramazken, yapımına 2 yıl önce başlanan çevre yolu inşaatının tamamlanmaması da ilçede büyük bir trafik sorununun yaşanmasına neden oldu" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı