Kuşadası'nda kruvaziyer seferleri normale döndü

Kuşadası'nda kruvaziyer seferleri normale döndü

FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle geçen hafta rota değiştiren iki kruvaziyer gemisi, Kuşadası Limanı'na demirledi

AYDIN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kuşadası Limanı'na uğramayarak rota değiştiren kruvaziyer gemileri, limana demirledi.

Kruvaziyer gemileri "Celestyal Olympia" ve "Celestyal Crıstal", 2 bin 500 yolcusuyla sabah saatlerinde Kuşadası Ege Ports Limanı'na yanaştı.

Yolculardan bir kısmı Efes Antik Kenti ve Meryemana Kilisesi turuna katılırken, bir bölümü ilçe merkezinde alışveriş yaptı.

Liman yönetimince yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından turlarda rota değişikliği yapan bazı uluslararası acentelerin bugün itibariyle normale döndüğünü ve yeniden ilçeye gemilerini sevk etmeye başladıkları belirtildi.

Gemilerin yeniden ilçeye gelmesinden dolayı sevinçli olduklarını ifade eden esnaf Hasan Yılmaz, FETÖ'nün hain darbe girişiminin turizmi de olumsuz etkileyeceğinden endişe ettiklerini, seferlerin normale dönmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Yılmaz, "Üstümüzdeki kara bulutlar bugün nihayet dağılmaya başladı. Taksicisinden hediyelik eşya satıcısına kadar tüm arkadaşlarımızın morali yerine geldi. İnşallah bir daha böyle olumsuz durumlar yaşamayız." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle Doğu Akdeniz turu yapan bazı kruvaziyer gemileri Kuşadası Limanı'na uğramayarak Yunanistan adalarına geçmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :