Kuş sürüleri yollara indi

Kuş sürüleri yollara indi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, kar yağışı sonrasında beyaz örtüyle kaplanan doğada yiyecek bulamayan kuşlar, yollara inmeye başladı.

Beyşehir'de kar yağışının durmasının ardından yiyecek arayışına giren kuşlar, karayollarını mesken tuttu. Beyşehir-Akseki Karayolu üzerinde görülen çok sayıda kuş sürüsü kondukları yol kenarlarında beslenmeye çalışıyor. Yabani güvercinlerin yanısıra sığırcık ve karga gibi türlerin oluşturduğu kuş sürüleri, karayolu üzerinde seyir halinde olan motorlu araçlar da için de kaza tehlikesi oluşturuyor. Sürücüler, yaklaştıklarında aniden havalanan kuşlara çarpmamak için yoğun çaba gösteriyor.

Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, yaptığı açıklamada, son yılların en yoğun kar yağışını alan Beyşehir ilçesinde, doğadaki yaban hayatının bundan olumsuz etkilendiğini ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, "Kar bereket getirdi ama doğada yaşam mücadelesi veren yaban hayatı bu durumdan etkilendi. Özellikle Beyşehir Gölü kıyısı ve karayolları üzerinde çok sayıda kuş sürüsünü yiyecek arayışında iken görmek mümkün. Göl kıyısına kadar gelen sakar meke ve beyaz martılar da aynı şekilde açlık sıkıntısı yaşıyor. Bu nedenle, bölgemizdeki kuşlara ilgili kurumlar ve tüm sivil toplum kuruluşları olarak el ele verip yemleme çalışması yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın da serçelerin aç kalmaması için balkon ve pencere önlerine ekmek kırıntısı, bulgur gibi yiyecekleri bırakmalarını istiyoruz" dedi.