Kuş fotoğrafçıları ve gözlemlecilerinin adresi Beyşehir Gölü

Kuş fotoğrafçıları ve gözlemlecilerinin adresi Beyşehir Gölü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr.Mustafa Arslan, kuş fotoğrafçılarının ve gözlemcilerinin son yıllardaki adresinin Beyşehir...

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr.Mustafa Arslan, kuş fotoğrafçılarının ve gözlemcilerinin son yıllardaki adresinin Beyşehir Gölü Milli Parkı olduğunu söyledi. 

Yrd.Doç.Dr.Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kuş Gözlem Topluluğu'nun Türkiye'deki en şanslı kuş gözlem toplulukları arasında yer aldığını söyledi. Türkiye'nin en büyük milli parklarından birisi olan Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda 153 kuş türünün tesbit edildiğini belirten Arslan, bu sayının yapılacak çalışmalarla daha da artabileceğini düşündüklerini dile getirdi.

Beyşehir Gölü Milli Parkı ve göldeki adaların birçok kuş türüne uygun yaşam ortamı sunduğunu belirten Arslan, kuş türlerinin kuş fotoğrafçılığı ve kuş gözlemciliği yapanların da çok ilgisini çektiğini söyledi. Kuş fotoğrafçılarını ve gömlemcilerini çalışma yapmak için uzak adresler aramak yerine Beyşehir'e gelmelerini tavsiye eden Arslan, "Hem kuş fotoğrafçılarını, hem de kuş gözlemcilerini bölgemize davet ediyoruz. Kuş gözlemi yapmak, fotoğraflarını çekmek için çok uzaklara gitmelerine gerek yok. Beyşehir'de şehir merkezinden bile gözlenebilecek, fotoğrafları çekilecek o kadar çok kuş türü var ki, o yüzden bu bölgede çalışma yapmak en ideal yerlerindendir."dedi.

Arslan, topluluk olarak buldukları her fırsatta bölgede kuş gözlemi yaptıklarını, özellikle yaz döneminde Beyşehir Gölü kıyısındaki Soğla bölgesinin kuş varlığı yönünden kendilerine zengin bir potansiyel sunduğunu sözlerine ekledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı