"Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi"

"Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi"

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen gezi kapsamında Bilecik'e gelen öğrenciler, Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali türbelerini ziyaret etti

BİLECİK (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" kapsamında Bilecik'e gelen öğrenciler, Ertuğrulgazi ve Şeyh Edebali türbelerini ziyaret etti.

81 il ve KKTC'deki yurtlarda gerçekleştirilen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılanlar arasından kurayla belirlenen yüzlerce öğrencinin katıldığı gezi kapsamında, Kütahya ve Bilecik'in ardından Bursa ve Çanakkale illeri ziyaret edilecek.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin kabrini ziyaret eden öğrenciler, Söğüt Küre Mehter Takımı'nın gösterisini izledi.

Kredi Yurtlar Kurumu Bilecik İl Müdürü İsmail Şen, burada yaptığı konuşmada, bu etkinliklere katılan öğrencilerin bir nevi ödüllendirildiğini ve gençlerin tarihi daha iyi tanımalarının amaçlandığını söyledi.

Söğüt Kaymakamı Murat Öztürk de genç ve dinamik nüfusun milli ve manevi değerleriyle buluşup, çağın gerektirdiği donanımla bilimin ışığında yarınlara güvenle bakacağını ifade etti.

Ertuğrul Gazi Türbesi, Hamidiye Külliyesi ve Kuyulu Mescid'i ziyaret eden öğrenciler, daha sonra Bilecik'e geçti.

Öğrenciler, burada da Osman Bey'in kayınbabası ve Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından Şeyh Edebali'nin türbesi ile Osmanlı Tarih Şeridi'ni gezdi.

Gezinin ardından öğrencilere bulgur pilavı ve ayva lokumu ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :