Kurtuluş Savaşı şehidi Avanoslu çocuğun heykeli dikildi

Kurtuluş Savaşı şehidi Avanoslu çocuğun heykeli dikildi

Belediye Başkanı İnce:- "Şehidin yaşının küçük olması bu vatan için ne fedakarlıklar yapıldığını ve ne canların verildiğini gözler önüne seriyor"

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde, Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen 12 yaşındaki küçük askerin heykeli dikildi.

Kurtuluş Savaşı'nda 30 Ağustos 1922'de şehit düşen Avanoslu Aydın oğlu Ekrem'in heykeli, belediye tarafından yaptırılarak Kızılırmak kenarındaki Kültür Parkı'na yerleştirildi.

Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşına rağmen vatan için can veren şehidin gelecek nesillerce tanınması ve vatan sevgisinin pekişmesini sağlamak amacıyla heykelin yapıldığını aktardı.

Kurtuluş Savaşı'nın önemine değinen İnce, "Avanoslu çocuk şehidimizin heykelini yerleştirerek, onunla birlikte bu topraklar için canını veren tüm şehitlerimizi anmak istedik. Kurtuluş mücadelemizde çocuk yaşta birçok şehit verdik. Pek çoğunun adı dahi bilinmiyor. Şehidin yaşının küçük olması bu vatan için ne fedakarlıklar yapıldığını ve ne canların verildiğini gözler önüne seriyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :