"Kurtuluş Ağıtları" programı

"Kurtuluş Ağıtları" programı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, yüzyıllar boyunca Türk milletinin...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, yüzyıllar boyunca Türk milletinin bağımsızlığı uğruna vatan sevgisi ile mücadele edip vatan için kanlarını döken kahramanlara yazılmış türkü ve ağıtların seslendirildiği "Kurtuluş Ağıtları" programında Türk Halk Müziği sanatçısı Kubilay Dökmetaş'ı konuk etti.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Kubilay Dökmetaş, "Kurtuluş Ağıtları" aracılığıyla İstanbul'da anlamlı bir gecede dinleyicilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Manevi değerlerimizi, ağıtlarımızı, dünden bugüne, Yemen'den, Çanakkale'den 15 Temmuz'a kadar ulaşan kurtuluş ağıtlarımızı sizlere sunmaya çalışacağız." dedi.

Gecede, "Bir Tel Vurdum Yemen'de Gardaşıma", "İstanbul'un Etirafı Meteris", "Burası Muştur Yolu Yokuştur" ve "Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı" gibi ağıtlar ve türküler seslendirildi.

Aynı zamanda dinleyicilere gramofondan eski ağıtların taş plak kayıtları dinletilen etkinlikte, 15 Temmuz gecesi yaşanan destansı direnişe katılan vatan kahramanlarının anılarının yaşatılması ve gelecek nesiller tarafından unutulmaması için bestelenen "15 Temmuz Marşı" da seslendirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :